Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Šesta večer Hercegovine u Posavini – zajedništvo i neraskidiva povezanost

Šesta po redu večer Hercegovine u Posavini održala se sinoć pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva i predsjednika HDZ-a BiH na kojoj je predsjednik poručio :„ vjerujem da je ovo zajedništvo jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH. Imamo svoju domovinu, svoj narod i ovakvo zajedništvo je neophodno

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović osvrnuo se i na trenutnu poziciju Hrvata u BiH, te kazao: „Duboko sam uvjeren da naše traženje prostora u BiH kao svojoj domovini u elementima jednakopravnosti s druga sva naroda, koja će se posebno očitovati kroz naredne izbore, izborom legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, dati puninu koja nam treba da do kraja neraskidivo povežemo čitavo biće u BiH. To je nešto što nam je prevažno u svakom trenutku gdje god da jesmo, iako smo možda različiti u promišljanju i nekim gledištima bez obzira u kojem segmentu govorimo, gospodarstva, kulture ili nekih naših društvenih aktivnost, nikada više nikome ne otvorimo pukotine na kojima oni mogu dalje graditi podjele među Hrvatima“.

Ovo je zajedništvo koje svima šalje poruku, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbina i svima koji žive s nama ali i predstavnicima međunarodnih institucija koji također prave promišljanja kako urediti ovaj prostor, zaključio je svoj govor dr. Čović.

I ovom večeri, nastavljena je tradicija održavanja zajedništva, prije svega gospodarstvenika i osoba iz javnog života, u Hercegovini tijekom Sajma gospodarstva Mostar, i uzvratno u Orašju uoči Dana hrvatskog filma.

Organizatori su Vlade Hercegovačko-neretvanske, Županije Posavske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

Ovo je večer druženja i prijateljstva, večer zajedništva, šest smo puta za redom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i dalje kazao je uz ostalo u prigodnom obraćanju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

Manifestacija je održana u Športsko kulturnom centru Aqua centar Bazeni Orašje.
Glazbom, pjesmom i plesom svečanost večeri su upotpunila društva koja njeguju izvornu folklornu baštinu svojega kraja, posavskog i hercegovačkog podneblja.

Izaslanstvo općine Čapljina na čelu sa načelnikom dr. Smiljanom Vidićem nazočilo je ovoj svečano večeri.

 

Back to top
Skip to content