Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini oduševio tisuće posjetitelja

Na ovogodišnjem Međunarodnom ljetnom karnevalu sudjelovale su mnogobrojne skupine iz cijele BiH i inozemstva. Riječ je o manifestaciji međunarodnog karaktera, koja se već dugi niz godina nalazi na turističkoj karti karnevalskih zbivanja, jedinstvenoj u BiH s obzirom da je Čapljina član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC) sa dugom tradicijom još od 1998.godine.

Proglašenjem kraljice karnevala i njenih pratilja, te velikim vatrometom i koncertom Ivana Zaka Međunarodni ljetni karneval u Čapljini proslavio je svoj jubilarni 20. rođendan.

Program „ XX. Međunarodnog ljetnom karnevala“ započeo je svečanim prijemom predstavnika karnevalskih grupa u Villa Rustici Mogorjelu, gdje je sve nazočne goste ispred lokalne vlasti dočekao načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Nakon razmjene poklona i karnevalskog mimohoda ulicama grada, na Trgu kralja Tomislava su se uz glazbu i ples predstavile sve karnevalske skupine, a zatim je uslijedio odabir kraljice karnevala i njenih pratilja.

Titulom kraljice karnevala okitila se Gabrijela Raguž, a krunu joj je predao načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Uz karnevalske skupine iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Italije,Bugarske, Crne Gore XX. Međunarodnom ljetnom karnevalu nazočilo je i izaslanstvo Europske asocijacije karnevalskih gradova koje je predvodio predsjednik FECC-a iz Švedske Lars Algell.

Predsjednik Turističke organizacije Čapljinka Ivan Raguž i predsjednik FECC-a Lars Algell okrunili su prvu i drugu pratilju karnevala, a na bini se pridružila i Lorena Cvitanović koja će ostati upamćena kao prva mala princeza karnevala.

Nakon protokolarnog dijela programa uslijedio je koncert Ivana Zaka koji je oduševio čapljinsku publiku, a potom i veliki vatromet kojim je završen ovogodišnji Karneval.

Back to top
Skip to content