Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Osobe s Down sindromom sudjelovale u akciji „I mi to možemo“

Već je postala praksa da se u Čapljini organiziraju događaji povodom Dana osoba s Down sindromom kojim osobe s invaliditetom s naglaskom na Down sindrom žele socijalno integrirati te javnost upoznati s njihovim mogućnostima.

Drugi događaj povodom Dana osoba s Down sindromom organiziran je danas od strane Udruge studenata socijalnog rada ZAMFIS, Caritasova radionica za osobe s invaliditetom „Betlehem“ i Humanitarna udruga „Cvijet“.

„I mi to možemo“ naziva se akcija kojom su danas štićenici navedenih udruga pokazali svoje sposobnosti.

Svi gosti caffe bar Azzurra bili su posluženi od strane štićenika HU „Cvijet“ i Caritasove radionice za osobe s invaliditetom „Betlehem“.

Veliki broj čapljinki i čapljinaca odazvao se ovoj akciji i time pružili podršku i dali priliku da osobe s Down sindromom pokažu što sve znaju i umiju i postanu ravnopravni članovi naših društvenih zajednica.

Kao i svake godine, pa tako i ove, akciji se pridružio i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić sa svojim suradnicima.

Posebno hvale vrijedno je spomenuti kako prikupljeni novac od ove humanitarne akcije ide za liječenje sugrađanina Ivicu Šimovića.

Back to top