Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Načelnik Vidić održao predavanje na međunarodnoj konferenciji o inovacijama i komunikaciji u javnoj upravi

U kongresnom centru Hotela Hollywood danas je održana FOCUS konferencija pod motom “Bliže ljudima” koja je okupila mnogobrojne eksperte zaposlene u odnosima s javnošću, javnoj upravi i javnim tvrtkama i sve one koji smatraju da je komunikacija temelj informiranja i razmjene informacija, ali i prilika za stvaranje novih vrijednosti.

S ciljem postizanja zajedničkog napretka i poticanja pozitivnih promjena kroz jednostavnu i transparentnu komunikaciju predstavnika javnih službi s građanima konferencija je obuhvatila brojne aktualne praktične primjere o najnovijim trendovima u komunikaciji unutar javnog sektora, izazovima s kojima se javni službenici susreću te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim razinama.

Svečano otvaranje konferencije započelo je pozdravim riječima organizatora. Nadalje, u uvodnim izlaganjima predavači su se dotaknuti tema strateškog komuniciranja unutar jave uprave, važnosti transformacije komunikacije tog sektora, odnosa s javnošću u lokalnoj zajednici te inovativnih oblika komunikacije.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić u svome izlaganju se osvrnuo na komunikaciju s građanima u Jedinici lokalne samouprave. Odnose s javnostima smatramo osnovom svih procesa za koje je jedinica lokalne samouprave odgovorna, jer mi smo tu zbog svih naših građanki i građana, u svome izlaganju istaknuo je načelnik Vidić.

U panel diskusiji pod nazivom „Strateški izazovi komunikacija u javnoj upravi“ stručnjaci zaposleni u državnim institucijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije te Hrvatske raspravljali su o komunikacijskim preprekama s kojima se susreću unutar svoje struke i djelovanja.

Stručnjaci su svoja iskustva podijeliti kroz teme važnosti transparentnosti, pogleda na lidere budućnosti, poboljšanja imidža u javnom sektoru, komunikacije putem društvenih medija, korištenja alata novih medija te načina na koji odnosi s javnošću mogu promijeniti javnu upravu.

Back to top
Skip to content