Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Prepuna dvorana u Čapljini na snimanju spektakla “Lijepom našom”

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini održano je javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ”Lijepom našom – Mostovi kultura”.

Uz mnogobrojne kulturno – zabavne manifestacije koje redovito njegujemo Čapljina je sinoć kroz  projekt “Lijepom našom” na najbolji i najljepši način široj javnosti predstavila običaje, tradicijsku kulturu i glazbenu baštinu nekog kraja.

Općina Čapljina može se podičiti svojom glazbenom i kulturnom baštinom, a brojni izvođači na najljepši način pokazali su to publici pred kojom su se okupila brojna vrsna imena tamburaške glazbe, kulturno umjetnička društva, klape i ostali sudionici koji njeguju i vjerno čuvaju hercegovačke običaje i tradiciju.

Kao dobri domaćini, na početku programa posjetitelje su pozdravili načelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, koji su istaknuli važnost očuvanja kulturne baštine te zadovoljstvo što je emisija ”Lijepom Našom” odabrala upravo Čapljinu.

Čapljina je još jednom pokazala svoju važnost, opravdala brojne ‘titule’ koje posjeduje i zajedno sa izvođačima poslala prekrasnu razglednicu diljem Lijepe Naše.

Na ovom spektaklu tražilo se mjesto više, a mnogobrojna publika uživala je od samog početka pa sve do posljednje minute.
Emisija će se prikazivati na programu HRT-a u dva termina i to 17. i 24. ožujka za sve one koji na žalost nisu mogli nazočiti sinoćnjem spektaklu.

Back to top
Skip to content