Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Čapljini obilježen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Dan ružičastih majica (Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja- “Pink Shirt Day”) obilježen je danas u Čapljini u organizaciji Srednje škole Čapljina.

Cilj manifestacije je upozoriti na problem vršnjačkog nasilja, a učenici Srednje škole Čapljina to su danas uradili na simboličan način.
Pod vodstvom profesorice Mirele Borovac Falak učenici zajedno sa svojim razrednicima su na Trgu kralja Tomislava ispred zgrade općine Čapljina na prepoznatljiv način u obliku majice u zrak pustili ružičaste balone.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić također se uključio u akciju te zajedno sa učenicima obilježio Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja.

 

Back to top
Skip to content