Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vatrogasna postrojba Čapljina dobila novo vatrogasno vozilo

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo danas je Vatrogasnoj postrojbi općine Čapljina uručeno vozilo za gašenje šumskih požara i požara otvorenog prostora koje će im biti od velike pomoću u borbi sa vatrenim stihijama.

Ovom prilikom vozila će dobiti , uz općinu Čapljna i općine Stolac, Konjic i Jablanica. To je nastavak procesa moderniziranja vatrogasnih vozila i opreme na području naše županije, jer su vatrogasne postrojbe temeljne snage u borbi protiv požara i svih drugih vidova opasnosti koje nam gotovo svakodnevno prijete, kao što su poplave, klizišta i druge elementarne nepogode.

U prošloj godini na području Županije bilo je preko 2600 požara te preko 400 tehnički intervencija.
Izrazitu zahvalnost uputili su iz Vatrogasne postrojbe Stolac Upravi za CZiV HNŽ-e na pomoći koju pružaju u vidu opremanja postrojbi koje im uvelike olakšava otklanjanje posljedica prirodni i drugi nesreća.

Vatrogasno vozilo uručio je Ravnatelj Eugen Ćubela zapovjedniku Mati Jurkoviću uz želju da vozilo što manje koriste za požarne intervencije , a što više za uvježbavanje i obuku vatrogasaca.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić je istaknuo „sa velikom odgovornošću i sigurnošću mogu reći da je Služba civilna zaštita koja djeluje na području općine Čapljina jedna od boljih ne samo u našoj županiji nego i šire, svakako važan dio službe je naša Vatrogasna postrojba koja je na jednoj zavidnoj razini što se tiče i opreme i educiranosti vatrogasaca i naravno da nam je velika čast, a ovim putem se i zahvaljujem Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo jer smo danas bogatiji za još jedno vozilo koje će biti od velike pomoći našim vatrogascima.“

Back to top
Skip to content