Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Trebižatu služena sveta misa za poginule branitelje

Kroz godine unatrag, Trebižat se u danima priprave za blagdan Velike Gospe svetim misnim slavljem na poseban način prisjeća poginulih i stradalih branitelja ovog mjesta a u novije vrijeme ovaj događaj je uz sami blagdan proslave Velike Gospe najvažniji dan “Trebižatskog kulturnog ljeta”.

Svoj život kroz povijest dalo je ukupno 128 branitelja Trebižata, 113 branitelja iz Drugog svjetskog rata i 15 branitelja iz Domovinskog rata.

Uz svečano misno slavlje upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen obilježja u dvorištu crkve Marijina Uznesenja u Trebižatu.

Prije polaganja vijenaca, Marina Rebac pročitala je stihove koje je napisala Milica Pehar a posvećeni su braniteljima Trebižata.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Mile Vlašić uz koncelebraciju fra Bonifacija Barbarića.

U propovijedi fra Mile Vlašić istaknuo je važnost vjere stavljajući naglasak na krunicu kazavši kako je u tim teškim vremenima, u vremenu domovinskog rata, braniteljima osigurao fra Bonifacije Barbarići, naglasivši kako je to naše najjače oružje za sva vremena.

Vijence su položili izaslanici grada Čapljine predvođeni gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem te izaslanstvo Mjesne zajednice Trebižat i HKUD-a “Seljačka sloga” Trebižat.

Back to top
Skip to content