Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Čapljina potpisao ugovor za projekt “Jačanje suradnje i poboljšanje energetske učinkovitosti na području gradova Solina i Čapljine”

Danas je u Hotelu Park u Širokom Brijegu održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu “Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ za 2023. godinu. Vrijednost 70 dodijeljenih Ugovora za 70 projekata iznosi 2 milijuna eura.

Sufinanciranje projekata provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije , a grad Čapljina će realizirati projekat pod nazivom: “Jačanje suradnje i poboljšanje energetske učinkovitosti na području gradova Solina i Čapljine”.

U svome obraćanju na svečanosti predsjednik HNS dr. Dragan Čović je istaknuo:

„Svi vi koji ste u ime Vlade i Sabora Republike Hrvatske ovdje s nama i zajedno pokušavate riješiti ključno pitanje opstojnosti i Bosne i Hercegovine a naravno onda i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, od srca Vam hvala na naporu koji činite, osobito, naglasili smo zadnjih 6-7 godina, s te strane još jednom pozdravit ću i predsjednika Vlade gospodina Plenkovića uz sve vas.“

„Ova prekogranična suradnja danas, i preuzimanje ovih ugovora o financiranju, u sklopu financijskog aspekta možda i nisu toliko značajna, ali je ta poveznica kojom jačamo naše odnose uz sve druge projekte kojima pomažete našu infrastrukturu, obrazovanje, odnosno naše Sveučilište, naš zdravstveni sustav, da ne nabrajamo sve drugo što radio kroz pojedine resore u infrastrukturi. Činjenica da 16 resora Vlade Republike Hrvatske izravno je uključeno u svakodnevnu koordinaciju s nama u Bosni i Hercegovini. To je jedna snaga, koja se ne može iskazati novčanim jedinicama ili novčanim vrijednostima. I s te strane nama je omogućeno da možemo biti politički narod u Bosni i Hercegovini, da možemo zagovarati europski put Bosne i Hercegovine. Jedini ga predvoditi, ja bih kazao. I to ćemo nastaviti. Bez toga političkog utjecaja na svim razinama, teško bi to mogli. Hvala od srca na doprinosu koji činite“, istaknuo je između ostalog Čović.

Back to top
Skip to content