Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježena obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Na današnji dan, 10. prosinca 1999. godine preminuo je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Povodom 23. obljetnice smrti prvog Hrvatskog predsjednika izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem zajedno sa Udrugama proisteklih iz Domovinskog rata danas je položilo cvijeće i zapalilo svijeću ispod spomen – ploče dr. Franje Tuđmana, na čapljinskom mostu koji nosi njegovo ime.

Dr. Franjo Tuđman je rođen u Velikom Trgovišću 14. svibnja 1922. godine. Godine 1989. dr. Franjo Tuđman osniva HDZ i postaje prvi predsjednik te stranke, a na prvim višestranačkim izborima 1990. godine postaje predsjednik Republike Hrvatske.

Dr. Franjo Tuđman utemeljitelj je hrvatske države, koja je pod njegovim vodstvom međunarodno priznata, obranjene i oslobođena, a svojom je vizijom trasirao njezin europski i atlantski put.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska demokratska zajednica postala je okupljajuća stranka Hrvata iz Domovine i cijelog svijeta – koja je upravo zahvaljujući zajedništvu hrvatskog naroda te hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja i mogla oživotvoriti stoljećima željenu slobodu.

Predsjednika Tuđmana se prisjećamo s neizmjernim ponosom i trajnom zahvalnošću kao najvećeg državnika u našoj nacionalnoj povijesti.

Back to top
Skip to content