Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Službena stranica Grada od danas prilagođena i osobama s invaliditetom

Razvoj informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija zaslužan je za povećanje učinkovitosti gospodarstva, obrazovanja, administracije te razmjene sadržaja i informacija općenito. Iako su ove tehnologije uključene u sve sfere našeg života dio korisnika, kao što su osobe s invaliditetom, i dalje ima uskraćen pristup informacijskim tehnologijama jer mrežni sadržaj nije prilagođen njihovim potrebama.

U cilju postizanja efikasnijih rezultata, boljeg razumijevanja zajedničkih interesa i transparentnije komunikacije lokalne samouprave sa svim građanima uključujući osobe s invaliditetom učinjeni su mnogobrojni pozitivni iskoraci koji vode ka lakšoj i otvorenijoj komunikaciji.

Jedan od tih iskoraka je prilagodba Službene stranice Grada Čapljine osobama s invaliditetom tako da sada i osobe s invaliditetom nemaju nikakvih prepreka u interakciji ili pristupu digitalnom sadržaju.

Digitalna pristupačnost neće pomoći samo osobama sa invaliditetom nego i primjerice starijim osobama koje više “nemaju reflekse”, pažnju i pozornost kao i  mladi.

Back to top
Skip to content