Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proslavljen dan Osnovne škole “Vladimir Pavlović” Čapljina

Uz bogat program danas je u Osnovnoj školi “Vladimir Pavlović” obilježen dan ove škole.

Program je započeo uz pozdravne riječi Ruže i Nikole koji su vodili današnji program. Sudionici ovogodišnje priredbe su djevojčice i dječaci ove škole koji su na sceni pokazali simbol mladosti i ljubavi uz mnogobrojne igrokaze, recitacije i pjesmu.

U svom obraćanju uz srdačne pozdrave nazočnima ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Pavlović” Mateo Jovanović je rekao:

“Posebna je čast i iznimno zadovoljstvo obratiti Vam se prigodom najsvečanijeg dana svake škole, a to je obilježavanje njezinog dana.

U našem slučaju svečanost je i veća jer se dan škole veže uz skori Dan grada.

Ove godine, bilježimo svojevrsni jubilej, odnosno 25 godine kako škola nosi ime velikog barda pisane riječi Vladimira Pavlovića.

Prije nego iznesem službene podatke i izvješće o protekloj školskoj godini htio bih pozdraviti uvažene goste i prijatelje naše škole i grada,

Gradonačelnika grada Čapljine, Gospodina Smiljana Vidića sa svojim suradnicima, predstavnike ministarstva obrazovanja kulture i športa, predstavnike zavoda za školstvo, ministra Donku Jovića, zastupnice u skupštini HNŽ Ivu Raguž i Milicu Pehar, predstavnike vjerskih zajednica, članove školskog odbora, rodbinu pokojnog književnika Vladimira Pavlovića, naše dragi umirovljenike, i  sve ostale skupa pozdravljam i želim dobrodošlicu na proslavu Dana škole.

Znanje je glavni resurs od kojeg ovisi naša budućnost. Osnovna škola Vladimira Pavlovića je kroz svoje dugogodišnje djelovanje iznjedrila mnoga značajna imena iz svijeta znanosti, politike kulture i sporta. Nadamo se da će i novije generacije postići jednak a  ako ne i bolji uspjeh od prethodnih. Za to je potrebna sinergija svih nas okupljenih i uključenih u obrazovanje i odgoj najmlađih članova našega društva.

Tijekom  svih ovih godina  nastavili smo razvijati dobre uvjete u Školi   zahvaljujući radu učenika,djelatnika kao i pomoći, u prvom redu gradonačelnika Vidića.

Planovi Škole u školskoj 2022/23 godini temelje se na nastavku poboljšanja radnog okružja, razvoju Zajedništva , međuljudskih odnosa , razumjevanja i suradnje po načelima dostojanstvasvake osobe kao i na poboljšanju suživota i tolerancije učenika kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti!

Naši djelatnici su i ove školske godine u programu E twininga , koji povezuje nastavnike i učenike u cijeloj europi.

Opremili smo djelomično i kabinet Kemije , a krećemo i ubnovu kabineta Fizike kako bi naši učenici imali kvalitetno opremljen radni ambijent, poticajan za stvaralaštvo i intelektualnu nadogradnju mladih generacija.

O rezultatima  kvalitetnog  i predanog rada  učenika i učitelja govori  prolaznost učenika, uspjeh s  natjecanja  kako na  županijskoj tako i na međunarodnoj razini te uspješan upis  u željenu srednju školu .

Htjeo bih Vam se zahvaliti gradonačelniče što ste u suradnji sa ministrima u Vladi HNŽ a i premijerom Nevenkom Hercegom omogućili udžbenike za sve učenike od 1 do 9 razreda, kako za učenike naše škole tako i za sve ostale škole na odručju naše županije.

Obnovili smo i uredili sanitarne čvorove u PŠ Trebižet , kao i postavljanje ograde i uređenje dvorišta oko same škole. Cilj nam je poboljšati i infraksturu u ostalim područnim školama, a da smo na dobrom putu je i to što u ovo školskoj godini imamo i veći broj zaposlenih učiteljica u područnim školama.

U planu nam je i postavljanje video nadzora  u centralnoj školi  kako bi učenici i nastavnici bili još sigurnijem okruženju dok borave u samoj školi i oko nje.

U procesu smo i prikupljanja svih potrebnih dozvola i iznalaženja mogućnosti kako bi u skorije vrijeme u našoj školi napravili produženi boravak za učenike naše škole.

U ovoj školskoj godini 2022/2023 godini je upisano 1025 učenika raspoređenih 62 odjela a u glazbenoj školi 5 instrumentalnih odjela sa 72 učenika. Što je u odnosu na prošlu školsku godinu  2 odjela više. Drago nam je da se mlade obitelji vraćaju i nastanjuju u Čapljinu i da Naš grad raste iz dana u dan u svim pogledima.

Učenicima i djelatnicima čestitam Dan škole, svim gostima koji su svojom nazočnošću uveličali naš svečani dan i svima koji su sudjelovali u priredbi od srca zahvaljujem, a posebno prof . Mrijani Krmek koja je sve ovo pripremila”.

Gradonačelnik grada Čapljine, dr. Smiljan Vidić prikladnim pozdravnim riječima obratio se  nazočnim te između ostalog čestitao Dan škole svim učenicima i djelatnicima.

Gradonačelnik dr. Smiljan Vidić posebno se osvrnuo na učenike kazavši kako svi mi zajedno trebamo svjesno i odgovorno sudjelovati u odgoju ovih učenika.

U sklopu programa uručene su i mnoge nagrade najboljim učenicima na polju likovnih i literarnih radova te sportskih aktivnosti.

Također su uručena i mnoga priznanja za dugogodišnji rad djelatnika u školi.

Back to top
Skip to content