Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odavanjem počasti hrvatskim braniteljima u MZ Višići obilježila se 30. obljetnica “Lipanjskih zora”

Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili.

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” koja je trajala od 07. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve.

I danas nakon 30 godina okupljamo se kako bismo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za našu slobodu, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

U sklopu programa 30. obljetnice manifestacije “Lipanjske zore hrvatske Hercegovine” danas je u Višićima odana počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Nakon svete mise u mjesnom groblju u Višićima uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja u pomenutom naselju.

Vijence i svijeće su položili branitelji Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i izaslanstvo Mjesne zajednice Višići te izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem.

Back to top
Skip to content