Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FOTO: Obilježen Dan škole “Lipanjske zore” Višići

Programom obilježavanja Dana škole “Lipanjske zore” Višići započela je manifestacija “Lipanjske zore”.

Program je održan na igralištu uz sportsku dvoranu a isti su vodile Katarina i Ajla.

Na početku manifestacije ravnatelj Đure Raguž se uz pozdrave obratio nazočnima počevši svoje obraćanje uz citiranje Konfucija na temu znanja. Ravnatelj Raguž je rekao kako se nakon tri godine opet obilježava Dan škole “Lipanjske zore” Višići. Istaknuo je vrijedne nagrade koje su učenici ove škole ostvarili an raznim natjecanjima u proteklom periodu a posebnu pohvalu ravnatelj Raguž je uputio učenici 8.a razreda centralne škole Višići Katarini Bošković koja je osvojila treće mjesto u izboru najboljeg recitatora.

Ravnatelj Raguž je osvrnuo se na radove i izazove u protekle tri godine spomenuvši organiziranje online nastava u kojoj je ova škola bila jedna od najaktivnijih škola u državi; pretpilot projekt E-dnevnika; opremanje tzv. “učionice 21. stoljeća” koja sadrži pametnu ploču, 3D printerom, pet laptopa, ARDUINO i LEGO setovima, povijesnim i zemljopisnim kartama, pomagalima za nastavu biologije, matematike i kemije; uređenje škola u Svitavi, Višićima i Gnjilištima; obnova područne škole u Gnjilištima; radovi na područnoj školi u Svitavi, Dračevu i Čeljevu te radovi u dvorištu škole u Višićima.

U svome obraćanju gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić je rekao:

“Dvije godine za redom nismo na ovaj način obilježavali dan škole. Konačno ove godine smo se okupili, doduše još uvijek pod dojmom onog nedavnog potresa koji je oštetio kako ovu tako i mnoge druge škole. Međutim škola nije ova zgrada, škola su učenici i djelatnici. Maloprije smo čuli od ravnatelja da su učenici dolazili s priznanjima s različitih natjecanja. To pokazuje da se ovdje dobro radi, svakako čestitka i zahvala učenicima a naravno i njihovim učiteljicama, učiteljima i roditeljima. Što drugo nego vam poželjeti sretan dan škole i da u ovom kvalitetnom duhu nastavite i u buduće.”

Potom su uslijedile točke priredbe koje su učenici vrijedno pripremali uz pomoć svojih mentora, učiteljica i nastavnika.

Područnu školu Svitava predstavljali su učenici Ivana i Ivan Šutalo, a oni su izveli recitaciju “Škola i mi”.

Učenica a i današnja voditeljica programa, Katarina Bošković osvojila je 3. mjesto na županijskom natjecanju u krasnoslovu s pjesmom “Ne vjeruj!” koju je napisala učenica PŠ Domanovići Petra Andrun a istu je Katarina izvela i danas na ovoj svečanosti.

Učenici dramske sekcije mlađih uzrasta izveli su igrokaz naslova “Kada budem velik”.

Recitaciju “Dječak grli svijet” izvela je učenica PŠ Bobanovo Leona Božić.

Nakon recitacija i igrokaza došlo je vrijeme i za glazbu. U glazbenom dijelu nastupio je učenik 7. razreda Centralne škole Višići Kristijan Putica koji je izveo kratki vez rock instrumentala.

Poslije svirke uslijedio je i ples a Plesna folklorna skupina Centralne škole Višići izvela je “Lindžu” na oduševljenje svih posjetitelja.

Marta Pažin učenica PŠ Svitava izvela je recitaciju pjesme Arsena Dedića naslova “Što sadrži jedno malo dijete”.

Učenici PŠ Šuškovo izveli su igrokaz “Dačić prvačić” kojim je završio je dio priredbe koji se odnosi na nastupe učenika.

Nakon toga uslijedila je dodjela različitih nagrada i priznanja za učenike i djelatnike.

Za učenicu generacije proglašena je učenica 9. razreda CŠ Višići Marta Obad koja se osim učenjem istakla i svojom kreativnošću i originalnošću te je nagrađena novčanim bonom sponzora Asa osiguranja.

Posebnu nagradu za svoj uspjeh na županijskom natjecanju dobila je Katarina Bošković koja je nagrađena nagradom od osnovne škole “Lipanjske zore# Višići” i nagradom od Zavoda za školstvo.

Učenici OŠ Lipanjske zore Višići i OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina već se tradicionalno natječu u izradi likovnih i literarnih radova. Stručno povjerenstvo likovnih radova u sastavu Ernesto Markota i Mirela Borovac proglasilo je 3 najuspjelija rada.
Treće mjesto osvojila je Janja Karlović iz PS Domanovići, drugo mjesto osvojila je Gabrijela Kozarić iz OŠ Vladimira Pavlovića dok je najbolji likovni rad pripao Lani Bošković iz OŠ “Lipanjske zore” Višići.

Stručno povjerenstvo književnih radova u sastavu Danijela Milanović, Mirjana Božić i Anela Vrankić donijelo je odluku za najuspjelija literarna ostvarenja.
Treće mjesto pripalo je Marinu Lukanoviću iz CŠ Višići, druga je bila Ljubica Škegro iz OŠ Vladimira Pavlovića a najbolji rad imala je Božana Kasalo iz PŠ Domanovići.

Nakon nagrađivanja učenika uslijedile su i nagrade za djelatnike.

Učiteljica centralne škole u Višićima Mara Dadić ove je godine navršila 25 godina rada u školi te je dobila priznanje za minuli rad.

Ove su godine u mirovinu otišle dvije školske spremačice. Jedna od njih je Draga Popović, vrijedna žena iz PŠ Domanovići koja je također danas dobila zasluženo priznanje.

“U CŠ Višići postojala je pjesma u jednom živom stvorenju. Ta osoba bila je dobri duh škole i nikad joj se ne možemo dovoljno zahvaliti koliko je svojim veseljem, pjesmom i pozitivnim duhom uveseljavala našu školu.”, istaknuto je za Radmilu Matić prije uručivanja priznanja.

Nakon dodjele nagrada i priznanja svečano je otvorena izložba likovnih i literarnih radova pod vodstvom nastavnika Ernesta Markote i njegovih suradnika. Doravnatelj škole Zdenko Mikulić je uz prigodno obraćanje otvorio izložbu nakon čega je nastavljeno druženje u prostoru škole.

Back to top
Skip to content