Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Za djecu s poteškoćama u razvoju grad Čapljina nabavio novo specijalizirano vozilo

Značajan postotak djece u Bosni i Hercegovini ima neku vrstu invaliditeta. Oni su jedna od najmarginaliziranih i isključenih grupa u Bosni i Hercegovini. Kvaliteta usluga u na žalost nije adekvatan za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja.

Grad Čapljina ulaže mnoge napore u rješavanje ovoga problema te već dugi niz godina trudi se pomoći djeci i olakšati njihovim roditeljima.
Udruga ”Zlatno srce”, uz financiranje gradske uprave, vrši prijevoz i povratak učenika od kuće do škole.

Zbog dotrajalosti i zastarjele tehnologije trenutnog vozila, Grad je nabavio novo specijalizirano vozilo koje će značajno pridonijeti efikasnijim uvjetima prijevoza, kako bi se ovoj djeci i njihovim roditeljima dodatno olakšalo.

Trenutno, u našem Gradu, besplatne usluge prijevoza koristi 13 djece koja svaki dan putuju u školu djece sa poteškoćama u razvoju u Mostar.
Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić, ključeve vozila uručio je predstavniku udruge Goranu Jukiću, a vrijednost vozila iznosi 58.500,00 KM

Specijalizirano kombi ombi vozilo sa većim brojem sjedišta nužno je i za druge potrebe djece s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja (izvanškolske aktivnosti, izleti i ekskurzije, odlazak na seminare i skupove vezane za udruge djece s posebnim potrebama…)

 

Back to top
Skip to content