Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečano otvoren Advent u Čapljini

Iako se vrijeme Došašća već uvelike osjeti u našem gradu, ono pravo božićno ozračje doživljava se upravo večeras svečanim otvaranjem manifestacije “Advent u Čapljini”.
U blagdansku priču ulazimo svečanim otvaranjem Adventa ukrašavanjem bora koji su zajedno kitili naši sugrađani na Trgu kralja Tomislava.

Vrijeme Božića je vrijeme ljubavi, mira, zajedništva i obiteljskog blagoslova. Upravo ovogodišnji Advent u Čapljini to i predstavlja te je fokus izrazito na djeci i obiteljskom ozračju.

Večeras su svi posjetitelji a posebno oni najmlađi mogli uživati u božićnoj čaroliji, fotografirati se s Djedom Božićnjakom. Program su uveličale čapljinske mažoretkinje i nastup HKUD “Seljačka sloga” iz Trebižata.

Za one nešto starije pripremljene su razne delicije u božićnim kućicama.

Advent u Čapljini se organizira već osmu godinu, a ove godine kao nikada do sada okuplja najveći broj posjetitelja i izlagača s mnogobrojnim sadržajem.

Organizator Adventa je grad Čapljina uz financijsku podršku Federalnog ministarstva kulture i športa.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić koji je kazao:

“Cijenjeni Čapljinci i Čapljinke, cijenjeni gosti, zadovoljstvo mi je u ovoj prigodi pozdraviti vas u ime grada Čapljine i u osobno ime. Ovaj sajam je krenuo kao mali božićni sajam i zbilja je takav i bio na samim početcima međutim kroz ovih osam godina polako je rastao i evo nas danas na našem glavnom, najvećem trgu, Trgu kralja Tomislava. Puno ljudi je zaslužno za sve ove ranije sajmove kao i za ovaj danas i želim se zahvaliti svima njima na uloženom trudu i radu, a rezultat je upravo ova večerašnja čarolija.”

Gradonačelnik Vidić je iskoristio priliku te svim građanima čestitao Božić i božićne blagdane.

Sutra nas očekuje nastavak od 11:00 sati, kada će se predstaviti kreativci te iskoristite priliku i svoje najmilije darujte unikatnim rukotvorinama naših kreativaca. Od 12:30 sati uživajte u dječjim nastupima (Plesna skupina “Angels”, Čapljinske mažoretkinje i “Zumba” Čapljina), a nezaboravna mrazijada je u 13:00 sati i u večernjim satima svakako se zabavite uz bend ”Fourgon Bleu”.

Vidimo se sutra na Adventu u Čapljini!

Back to top
Skip to content