Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren put u Dretelju

U mjesnoj zajednici Dretelj danas je svečano otvoren put kojeg su koristile kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China za izgradnju poddionice koridora Vc Počitelj-Zvirovići.

Svečanom presijecanju vrpce nazočili su predstavnici izvođača radova i gradonačelnik grada Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Od prilike prije dvije godine krenuli su radovi u Zvirovićima, to je bio moj prvi posjet gradilištu i kampu. U ove dvije godine puno toga se napravilo ne samo na ovom ovdje djelu već i na drugoj strani Neretve. Tada je lokalna zajednica imala puno benefita počevši od naših građevinskih firmi koji kao podizvođači sudjeluju na izgradnji ove pod dionice auto puta, preko onih koji izdaju smještaj pa i do jedne temeljite rekonstrukcije lokalnih cesta.

Ovo je svakako dobar primjer gdje možemo vidjeti kako izvođač radova se na jedan kvalitetan način odnosi prema lokalnoj zajednici, naravno da ih lokalna zajednica trpi određenu štetu, ali na ovaj način i jedni i drugi si to anuliraju i na konačnici na dobitku smo svi.

Svi mi znamo kakav je put bio prije, a evo došlo se do toga da se može autima izaći na brdo.

Zato još jednom u ime Grada Čapljine i MZ Dretelj zahvaljujem se na urađenom putu i vjerujem da će izvođači radova i u buduće pokazati da su ovdje došli da budu u jednoj kvalitetnoj simbiozi sa lokalnim stanovništvom – u obraćanju nazočnim kazao je gradonačelnik.

Lokalni put u MZ Dretelj je u potpunosti urađen u suradnji JP Autoceste i kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited . Radi se o dionici koja je duga cca jedan kilometar. Uz ostale radove na autoputu ovo je simboličan doprinos u poboljšanju infrastrukture Grada Čapljine.

Želio bih se u ime izvođača radova zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu a posebice mještanima MZ Dretelj koji su imali potpuno razumijevanje i strpljenje izjavio je Sead Buljina predstavnik kineske firme.

Back to top
Skip to content