Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Čapljine

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Ovogodišnja Svečana sjednica održana je u nešto skromnijem izdanju po broju nazočnih iz svima nam dobro poznatih razloga izazvanih pandemijom COVID-19, ali svakako u čvrstoj nadi i vjeri kako će se naredna godina slaviti u potpunom ozračju svečanosti.
Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.
Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu, tom prilikom dopredsjedavajući vijeća gosp. Pere Kneževića pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj.

Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se nazočnim obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Gradonačelnik Vidić je govorio o realiziranim projektima od prošlogodišnje do ovogodišnje svečane sjednice, kao i onome što je ispred lokalne vlasti u razdoblje koje dolazi.

U ime načelnika i gradonačelnika hercegovačkih općina i gradova nazočnima se obratio načelnik Općine Grude Ljubo Grizeljčestitavši svim čapljinkama i čapljincima Dan grada i blagdan svetoga Franje.

„Grad Čapljina je hercegovački biser, smješten na četiri rijeke, važno turističko mjesto koje ima svoju dugogodišnju tradiciju i epitet najuređenije lokalne zajednice.
Danas ova lokalna zajednica može poslužiti kao primjer svima kako napraviti ugodno mjesto za život svakog pojedinca, mladih ljudi i njihovih obitelji. Kontinuirani rad i razvoj, infrastrukturni projekti, geografski smještaj učinili su Čapljinu važnim prometnim, gospodarskim i ekonomskim središtem šire regije“ istaknuo je Grizelj u svom obraćanju.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.

 

 

 

Back to top
Skip to content