Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proslavljen dan Osnovne škole “Vladimir Pavlović” Čapljina

Uz bogat program danas je u dvorištu Osnovne škole “Vladimir Pavlović” obilježen dan ove škole.

Program je započeo uz pozdravne riječi Ruže i Nikole koji su vodili današnji program. Sudionici ovogodišnje priredbe su djevojčice i dječaci ove škole koji su na sceni pokazali simbol mladosti i ljubavi uz mnogobrojne igrokaze, recitacije i pjesmu.

U svom obraćanju uz srdačne pozdrave nazočnima ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Pavlović” Mateo Jovanović je rekao:

“Danas slavimo rad ove ustanove zasnovane na plemenitoj misiji odgajanja i obrazovanja.

Znanje je blago koje svoga vlasnika svugdje prati. Znanje je glavni resurs od kojega ovisi naša budućnost. Osnovna škola “Vladimira Pavlovića” kroz svoje dugogodišnje djelovanje je iznjedrila mnoga značajna imena iz svijeta znanosti, politike, kulture i sporta. Nadamo se da će i novije generacije postići jednak ako ne i bolji od prethodnih. Za to je potrebna sinergija svih nas okupljenih i uključenih u obrazovanje i odgoj najmlađih članova našeg društva.

Važnu kariku obrazovano odgojnog sustava čine svi članovi našeg kolektiva koji su uvijek bili spremni prihvatiti sve nove izazove i zahtjeve suvremenog odgoja i obrazovanja. Rezultat toga je izrastanje naše škole u suvremenu, novu školu po mjeri djeteta.

Naša škola je jedna od triju u županiji koje su uspješno krenule s uvođenjem e-Dnevnika. Naši djelatnici i učenici bili su u programu eTwinning koji povezuje sve nastavnike i učenike u cijeloj Europi.

Tijekom svih ovih godina nastavili smo razvijati dobre uvjete u školi zahvaljujući radu učenika, djelatnika kao i pomoći u prvom redu gradonačelnika Vidića.

Ove godine smo ponosni na opremanje kabineta informatike i kemije te sanaciju podova naše škole čime smo doprinijeli kvalitetno opremljenom radnom ambijentu poticajnom za stvaralaštvo i intelektualnu nadogradnju mladih generacija. O rezultatima kvalitetnog i predanog rada učenika i učitelja govori i prolaznost učenika, smanjenje izostanka s nastave, uspjeh natjecanja kako na županijskoj tako i na međunarodnoj razini te uspješan upis u željenu srednju školu.

Zahvaljujem pojedincima i gospodarskim subjektima na pomoći učenicima u potrebi kako bi se osjećani jednakima među svojim vršnjacima.

U ovoj školskoj godini upisano je 1.007 učenika raspoređenih u 60 odjela a u glazbenoj školi u 5 instrumentalnih odijela imamo 82 učenika.

Planovi škole u školskoj 2021./2022. godini temelje se na nastavku poboljšanja radnog okružja, na razvoju zajedništva, međuljudskih odnosa, razumijevanja i suradnje ponajprije u načelima dostojanstva svake osobe kao i na poboljšanju suživota i tolerancije učenika kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti. Sve planirane aktivnosti su usmjerene na izgradnju sredine pune ljubavi, razumijevanja i radosti te iste vrijednosti gaje naši djelatnici koji ove godine slave 25 godina rada kao i svi oni koji su svoju mirovinu dočekali marljivo radeći svoj životni poziv onako kako najbolje znaju – srcem. Iskreno im zahvaljujem i čestitam te im želim puno zdravlja u budućnosti.

Također danas moram spomenuti našu Taru Milinković, učenicu generacije naše škole. Draga Tara tebi i tvojim roditeljima od srca čestitam mi želim da nastaviš svoje uspjehe nizati i mnoge druge nagrade dobivati u svom daljnjem školovanju.

Učenicima i djelatnicima čestitam dan škole, svim gostima koji su svojom nazočnošću uveličali naš svečani dan i svima koji su sudjelovali u priredbi od srca vam zahvaljujem.

Hvala vam!”

Gradonačelnik grada Čapljine, dr. Smiljan Vidić pozdravio je nazočne u svoje ime i ime svojih suradnika te u svom obraćanju istaknuo:

“Prošle godine zbog korona pandemije nismo imali prigodu na ovakav način okupiti s ei obilježiti dan škole ali ove godine je stanje bolje i svi smo sretni i zadovoljni zbog toga. To zadovoljstvo nam prije svega priušte naša djeca, učenici ove škole, koji svojom spontanošću, igrom, plesom, recitacijama, glazbom nas uvijek razvesele.

Lokalna vlast u Čapljini je obrazovanje stavila na sam vrh svojih prioriteta. Vjerujem da mnogi znate da smo značajan dio školskih objekata obnovili i na taj način stvorili bolje uvjete i za učenje i za rad. Jasno, ima tu posla još, poglavito u područnim školama.

Ove godine smo iz gradskog proračuna za djecu iz svih razreda, i osnovne škole i srednje škole donirali sa 100 KM i na taj način, vjerujem, pomogli roditeljima u nabavci udžbenika. Također stipendiramo i vrlo dobre i odlične studente i studente koji su upisali one pozive koji nam nedostaju na tržištu rada. Također s 50% sufinanciramo i sve one koji upišu doktorske studije.
Dakle jasno nam je kvalitetno obrazovanje zalog za budućnost, da ova djeca ako se danas kvalitetno obrazuju sutra će postati mladi ljudi koji će biti izvrsni u bilo kojem pozivu.

Zato i mi koji ih danas učimo ili donosimo neke odluke moramo se još više potruditi oko toga da bi nas oni sutra zamijenili i bili sutra još bolji nego što smo mi danas. Onda možemo reći da smo bili dobri učitelji. Znate onu poznatu ‘dobar učitelj je onaj od koga je učenik na kraju bolji’.

S tom mišlju svim djelatnicima, svim roditeljima i djeci čestitam dan škole. Iskoristi ću ovu prigodu i čestitati vam dan grada. Svako dobro vam želim i puno zdravlja!”

Za predani dugogodišnji rad u školi djelatnici koji koji slave 25 godina rada dobili su prigodne poklone koje im je uručio ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Pavlović” Mateo Jovanović.

Ove godine 25 godina rada obilježili su:

Miro Brajković, Julijana Bošković, Nikolina Jurleta, Stanislava Rajić, Gordana Livaja, Monika Borovac, Denis Turk, Marijana Ljubić, Sanja Malić, Nela Čuljak i Marina Žilić.

U zasluženu mirovinu su otišli sljedeći djelatnici:

učiteljica Ruža Andrić, pedagog Jozo Jerković, nastavnici Marinko Falak i Ivan Jakiša, spremačice Vida Beno, Ljubica Šokerija i Nada Šimović.

Nakon uručivanja poklona u znak zahvalnosti za predani rad navedenim djelatnicima škole, ravnatelj Mateo Jovanović je pozvao prethodnu ravnateljicu ove škole Blaženku Obradović te joj uručio prigodan poklon uz zahvalu za rad proteklih godina i doprinos kako za školu tako i za djelatnike škole.

Svečana proslava dana škole završena je nastupom čapljinskih mažoretkinja.

Back to top
Skip to content