Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završen projekt Čapljina, Most kulture

Razlog današnjeg okupljanja ispod mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini je obilježavanje  završetka druge faze projekta “Čapljina most kulture”.

Projekt “Čapljina most kulture” je rezultat suradnje organizacije Supergrađanin/Supergrđanke Čapljine i Gradske uprave Čapljina, gdje se na potporne stope mosta dr. Franje Tuđmana oslikavaju likovna djela koja sadrže zajednički element, osobinu odnosno specifičnost karakterističnu za Čapljinu i Hercegovinu općenito.

Projekt “Čapljina most kulture” je podijeljen u tri faze. Do sada su završene dvije te će uskoro započeti i treća sa realizacijom gdje će biti oslikana još dva rada i instalirani rasvjetni elementi.

Prva faza ovog projekta je započela sredinom 2019. godine uređenjem jedne stope navedenog mosta. Prvi rad je djelo akademskog umjetnika Ernesta Markote, koji je kao osnovu djela prikazao elemente života Čapljinaca uz rijeku Neretvu.

Druga faza, koja je upravo privedena kraju okončavanjem radova na ova dva dijela koja su radovi akademskih umjetnika Jelene i Trpimira Grgića.

Jelena je kao osnovni element svoga rada prikazala čaplje, aludirajući na samu osnovu imena grada, a ujedno i aludirajući na park prirode Hutovo blato, najveći ptičji rezervat u ovom dijelu Europe.

Trpimir je kao osnovni element svoga rada prikazao cvijeće, aludirajući na naziv Cvijet Hercegovine, popularni naziv naše Čapljine kao najljepšeg grada Hercegovine.

Back to top
Skip to content