Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nadbiskup Perić izvršio posvetu renovirane crkve u Dračevu

Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Dračevu već je par mjeseci u izgradnji, naime radila se potpuna rekonstrukcija unutarnjeg i vanjskog dijela crkve nakon 50 godina od izgradnje te je sada spremna za posvetu što je iznimno važno u vjerskom pogledu, a posvetu je na večerašnjoj svečanoj misi izvršio nadbiskup Ratko Perić.

Ovaj projekt obnove crkve bio je iznimno težak i financijski zahtjevan, odrađena je vanjska fasada, pročelje crkve, prozori su gotovi, unutrašnje krečenje je odrađeno, novi pod postavljen, prostor za oltar i oko oltara, kao i sami oltar, u dnu crkve s desne strane bit će ispovjedaonica, klime su postavljene, rasvjeta je postavljena…sve u svemu odrađena je potpuna renovacija objekta.

Nadbiskup Ratko Perić je na svečanoj svetoj misi blagoslovio crkvu kao i sve vjernike istaknuvši kako mu je iznimno drago što su se radovi priveli kraju te što je posveta mogla biti upravo uoči blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem nazočilo je misnom slavlju i posvećenju, a iznos troškova gradnje crkve sufinanciran je i iz gradskog proračuna.

Mjesni župnik Don Vinko Raguž  zahvalio je donatorima ovog plemenitog djela, gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Vidićem i svima koji su se uključili te je pohvalio sudionike koji su iznijeli taj projekt.

Back to top
Skip to content