Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Misnim slavljem i odavanjem počasti poginulim braniteljima obilježit će se akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine

Obljetnice su uvijek prigoda da se vratimo u povijest, da se vratimo sebi nakon određene vremenske distance, da pogledamo tko smo te kakvi smo bili.

Jedan od značajnih događaja iz naše novije povijesti jest svakako akcija Lipanjske zore hrvatske Hercegovine koja je trajala od 7. do 26. lipnja 1992. godine. To je bila prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu kada je oslobođena dolina rijeke Neretve.

I danas nakon 28 godina okupljamo se kako bi smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje život dali za našu slobodi, slobodu Hrvatskog naroda, jezika, kulture i vjere.

Srž cijele manifestacije je svakako 07.lipnja kada će se služiti sveta misa za poginule hrvatske branitelje u groblju u Ševaš njivama s početkom u 10 sati te Središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima u 11:30 ispred spomen obilježja u Počitelju gdje će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast hrvatskim braniteljima.

U poslije podnevnim satima istoga dana, 19:00  održat će se Sveta Misa u groblju u Čeljevu, te u 20:00 polaganje cvijeća ispred Spomen križa.

Počast hrvatskim braniteljima odat će se i u ponedjeljak 08.lipnja u 19:30 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Spomenika poginulih branitelja u Višićima.

Back to top