Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima s područja grada Čapljine

Vlada Federacije BiH je usvojila odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom COVIDA-19 te donijela mjere koje podrazumijevaju veću podršku proljetnoj sjetvi, a uvažavajući trenutnu situaciju i potrebu povećanja obima poljoprivredne proizvodnje i sigurnosti prehrane stanovništva u Federaciji BiH.

Dodjela sredstava se odnosi na troškove nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (rajčica, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk, zelena salata, krompir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.

Visina podrške za programe pokretanja proizvodnje , poticanja proljetne sjetve iznosi najviše do 1.000 KM po krajnjem korisniku.

Pravo na podršku imaju klijenti koji su upisani u RPG i RK. Kao dokaz za proljetnu sjetvu biti će potrebno priložiti fiskalni račun za gore navedene materijale.

Molimo sve poljoprivredne proizvođače da čuvaju fiskalne račune i da ne dolaze u zgradu gradske uprave Grada Čapljine radi pandemije COVID-19 . O svim daljnjim aktivnostima korisnici će biti pravovremeno obaviješteni putem sredstava javnog priopćavanja.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Službu poljoprivrede i zaštite okoliša grada Čapljine, kontakt broj: 036/ 805-052 (lokal 216).

Back to top