Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan sastanak Kriznog stožera CZ grada Čapljine

Krizni stožer grada Čapljine, zbog zabrinutosti uzrokovane korona virusom te shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa sastao se danas te donio nove zapovijedi,te razmatrao o dosadašnjim aktivnostima i njihovim učincima.

Stožer civilne zaštite grada Čapljine je pripremajući se za moguću eskalaciju širenja korona virusa na području Čapljine odredio lokacije za izolatorije u kojima će boraviti bolesnici oboljeli od korova virusa sa blagim simptomima bolesti. Izolatori će biti u funkciji u slučaju da se pojavi veliki broj oboljelih od korona virusa a kapacitet naših bolnica bude popunjen srednje teškim i teškim bolesnicima.

ODLUKA

Zapovjednik Stožera CZ dr. Smiljan Vidić sa sastanka je uputio priopćenje za javnost, te kazao:

Na današnjoj sjednici Stožera CZ Grada Čapljine razgovaralo se o dosadašnjim mjerama koje su poduzete u cilju spriječavanja širenja epidemije corona virusa na području Grada. Predstavljene su još jednom sve mjere i aktivnosti te rezultati istih. Kao što je javnosti poznato na području grada Čapljine se pojavio jedan slučaj korona pozitivne osobe koja je hospitalizirana i na žalost preminula. Ovim putem upućujemo sućut obitelji.

Iz tog razloga je potrebno nastaviti maksimalno odgovorno sa svim već poduzetim mjerama prevencije ove infekcije. Svi žitelji Čapljine se moraju pridržavati svih mjera i uputa uz konstataciju da ogromna većina njih to i čini. Ipak, s tim ne smijemo biti zadovoljni jer dovoljan je samo jedan neodgovoran pojedinac i infekcija će se proširiti.

Sve gradske službe, Dom zdravlja i JKP funkcioniraju kako bi građani što lakše prebrodili ovo izazovno vrijeme. Podijeljene su zaštitine maske, nastavlja se s dezinfekcijom javnih prostora,naši volonteri su na usluzi građanima.

Određena je i lokacija izolatorija u kojem će biti smješteni bolesnici s lakšim simptomima bolesti. Izolatorij će biti u funkciji u slučaju da infekcija korona virusum izmakne kontroli. Svi moramo svoijim ponašanjem raditi da do toga ne dođe ali moramo biti spremni i na taj scenarij.

Na poseban način je istaknuto da svi oni kojima je izrečena mjera samoizolacije istu moraju odgovorno poštivati. Djelatnici PS Čapljina će nastaviti s kontrolama onik koji su u kućnoj samoizolaciji.

Crveni križ će nastaviti pomagati u hrani i drugim potrbštinama socijalno ugrožene obitelji.

Poseban naglasak je stavljen na mjere koje će se poduzeti a ingerencija su lokalne razine vlasti, za oporavak gospodarstva. Takve mjere su u pripremi i javnost će o njima biti izvještena.

Još jednom je napomenuto da se građani s upitima mogu javiti u Operativni centar Civilne zaštite grada Čapljine na brojeve 036/807- 076 iili 121.

Na kraju poruka svima: budimo odgovorni, ostanimo doma, poštujmo sve mjere i preporuke kako bi što prije i sa što manje štete pobijedili corona infekciju.

Zapovjednik Sožera CZ : dr. Smiljan Vidić

 Odluka

Back to top
Skip to content