Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Upute i obavijest prijevoznicima o načinu rada sukladno koronavirusu

Sukladno naredbi Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva broj: 01-33-1385/20 od 10.ožujka 2020.godine i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva,rada i socijalne zaštite HNŽ/K nalaže se prijevoznicima da prilikom prelaska granice koriste granične prijelaze na kojima se stalno nalaze federalni granični sanitarni inspektori,kao što su granočni prelazi GP Bijača, GP Gorica, GP Kamensko-Livno , GP Izačić, GP Orašje, GP Šamac-Domaljevac.

Vozači koji voze na dnevnoj bazi u zahvaćena područja koronavirusom po dolasku u Hercegovačko-neretvansku županiju/kanton moraju biti u izolaciji do dolaska na slijedeći prijevoz,te po povratku ponovno su dužni podvrgnuti se izolaciji. Slijedom navedenog, preporuča se svim prijevoznicima i svim gospodarskim subjektima da ne odlaze u tu zemlju kako ne bi bili izloženi ograničenjima u prometu.

Ako odlazak ne mogu odgoditi,važno je napomenuti da su poslodavci,osobito poslodavci u dijelatnosti prijevoza,dužni osigurati provedbu preventivnih mjera,dostupnost osobne žaštitne opreme , dezinfekcijiskih gelova i sredstava za održavanje higijene ruku i kabine vozila.

Sukladno Kriznom planu pripravnosti,neophodno je da se vozači telefonski jave svom obiteljskom liječniku odmah po dolasku iz epidemiološki ugroženih zemalja koji će ih uputiti o daljnjem postupanju.

Uobvezi ste s naprijed navedenim upoznati obrtnike i poduzeća registrirana za međunarodni prijevoz robe i putnika.

 

Back to top
Skip to content