Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanom priredbom obilježen Dan OŠ “Čapljina”

Povodom obilježavanja Osnovne škole Čapljina danas je u kino dvorani „Mogorjelo“ održana svečana priredba.

Nazočne je pozdravila ravnateljica Osnovne škole Čapljina Harisa Džaferović, koja je između ostalog iznijela i kratki presjek godišnjih aktivnosti učenika i djelatnika ove škole. Istaknula je kako je iznimno ponosna na izvrsne rezultate koje učenici ove škole ostvaruju svake godine na raznim natjecanjima, a to je dokaz o predanom radu učenika i učitelja.

Učenici, njihove učiteljice i nastavnici pripremili su bogat kulturno-zabavni program. Velikim brojem aktivnosti, pjesmom, plesom, recitacijama, igrokazima učenici su pokazali svoj marljivi rad.

Obilježavanju Dana OŠ Čapljina nazočilo je i izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem koji je u svom obraćanju kazao:

„Poštovana ravnateljice, poštovani djelatnici Osnovne škole Čapljina, cijenjeni roditelji i gosti, zadovoljstvo mi je u ovoj prigodi pozdraviti vas u ime gradske uprave, u ime mojih suradnika i u osobno ime. Svakako na poseban način pozdrav onima zbog kojih smo danas ovdje, onima zbog kojih škole postoje a to su naša djeca, naši učenici jer sve ovo što se događa, događa se upravo zbog njih. Bilo mi je zadovoljstvo čuti od ravnateljice sve ono što se u proteklih godinu dana napravilo u ovoj školi ali ne smijemo zaboraviti i ranije godine i velike uspjehe koje naša djeca ostvaruju na raznoraznim natjecanjima i to je svakako znak da se u ovoj školi dobro radi te se zato još jednom zahvaljujem ravnateljici i svim djelatnicima ali ne smijemo zaboraviti opet one koji su najbitniji a to su učenici a ja bih spomenu i roditelje.

Često kažemo „sve što radimo, radimo za djecu, djeca su naša budućnost“, međutim koliko institucije na bilo kojoj razini vlasti se ponašaju tako. Živimo u bremenitim vremenima, nije lako ispoštovati sve ali ipak treba se držati one koju često izgovaramo a to je da su djeca naša budućnost jer u konačnici, jednoga dana oni će biti na našim mjestima. Zato oni koji ih uče imaju veliku odgovornost da učenici budu bolji nego što smo mi danas a kažu da je dobar učitelj onaj koga učenik nadmaši. Vjerujem da će to tako biti i s generacijama ove naše djece.

Iskoristit ću ovu prigodu i najaviti jedan dio onoga što lokalna vlast radi za naše škole, odnosno za našu djecu. Ovo je prvi put da to u javnosti govori, mi smo odlučili iz proračuna za 2020. godinu izdvojiti novce za udžbenike i sve ono što treba za svu djecu koja upišu prvi razred u naše osnovne škole. Nešto slično ćemo imati i za srednje škole. Naravno, iz proračuna ćemo nastaviti s ulaganjem u škole da bi stvorili što bolje uvjete za rad, za život u školama, odnosno da bi djeca bila puno bolja nego što smo danas to mi.“

Back to top
Skip to content