Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Vidić i kineski veleposlanik Ji Ping obišli gradilište autoputa na Koridoru Vc

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić i Veleposlanik Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping (Đi Pin) danas su obišli gradilišta na autocesti na Koridoru Vc na poddionici Počitelj – Zvirovići, koja izvode kineske firme China State Construction Engineering Corporation Limited i Power Construction Corporation of China.

Gradonačelnik je dočekao Veleposlanika na gradilištu mosta u Počitelju, a u sklopu posjete obiđeno je i gradilište Lot 1 Počitelj – Zvirovići.

Poddionica Počitelj – Zvirovići duga je 11 km i izuzetno važna za Hercegovinu, jer će njenom izgradnjom autoput povezivati ovaj dio Hercegovine s Europskom unijom odnosno graničnim prijelazom Bijača.

Izgradnja se financira iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

U izjavama za medije gradonačelnik Vidić je kazao: „Osim ovoga, mnoštvo drugi projekata se radi. Konkretno vezano za autoput sve naše građevinske firme su ovdje na terenu, dakle rade svi naši kapaciteti. Što se tiče usluga spavanja i slično, kapaciteti su zauzeti, puno je radnika, svi ti ljudi moraju negdje jesti i spavati, tako da je veliki gospodarski značaj za nas i u konačnici velika dobit.

Veleposlanik Narodne Republike Kine Ji Ping je pohvalio tijek radova na gradilištu te dodao kako je uspostavljena dobra gospodarska komunikacija između Kine i Bosne i Hercegovine te se nada još većem broju projekata u budućnosti između ove dvije zemlje.

Back to top
Skip to content