Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Čapljini uspostavljena Maškarska Republika

Veliki broj maškara uspio je zajedničkim snagama preuzeti ključeve grada i uspostaviti Maškarsku Republiku u Čapljini.

Na ovogodišnjem karnevalu moglo se vidjeti raznih kreacija i kombinacija neke od njih su izazvale posebnu pozornost publike kao npr mlada Greta Thunberg koja širi svijest o klimatskim promjenama tako je danas došla spasiti Čapljinu, jedna od najpoznatijih prodavačica mandarina na svijetu, popularna Kristina Mandarina također je stigla u Čapljinu, a lik Marka Krnjevala ove godine je Korona virus.

Maškarska povorka krenula je ispred Doma kulture u Trebižatu, te došli na Trg kralja Tomislava, gdje su se predstavile mnogobrojne maškarske skupine.

U ime grada Čapljine ključeve grada, zapovjedniku maškara, predao je Gradonačelnik dr. Smiljan Vidić, a predaja ključa grada popraćena je tradicionalnim pucnjevima kuburaša.
Poslije obraćanja meštra karnevala podignut je maškarski stijeg, a onda je uslijedilo čitanje optužnice i nabrojani su svi grijesi Marka Krnjevala.

Sve je ovo dio Pokladnih dana Trebižat – Čapljina 2020. koje po 56 .put za redom organizira HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat.

Voditeljica programa bila je Ana Miletić.

Nakon zabave organiziran je domjenak za sve sudionike i uzvanike, te su uručene i zahvalnice, u Domu kulture – Trebižat.

Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2020. počeli su malim maškarama, a završnica slijedi u utorak, kada će se upriličiti suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala ispred Doma kulture u Trebižatu.

Nakon toga uslijedit će ples pod maskama i izbor najboljih maski, kao i bogat zabavni program.

Back to top