Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan božićni koncert svih HKUD-ava iz Čapljine

U prepunoj Gradskoj športskoj dvorani Čapljina, svima nam dobro poznatim božićnim skladbama „Zvončići“ i „Snijeg svud pada“ u izvedbi naših najmlađih i najslađih započeo je veliki Božićno – novogodišnji koncert.

Bili su to polaznici dječjeg vrtića „Čapljina“, učenici Osnovne škole „Vladimir Pavlović“ Čapljina, učenici Srednje škole „Čapljina“ kao i polaznici Udruge „Cvijet“ te radionice „Betlehem“ uz pratnju gradskog benda.

Sinoćnji koncert, koji je zasigurno oduševio čapljinsku publiku sastojao se od skladbi obojanih najljepšim božićnim notama i stihovima kao cjelovit prikaz cjelogodišnjeg rada raznih sekcija 11 kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području grada Čapljine.

Na koncertu su nastupali: HKUD „Domanovići“ Domanovići ; HKUD „Višići“ Višići, HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat, HKUD „Zora“ Struge – Gorica; HKUD „Sv Ante“ Dretelj; HKUD „Naši korijeni“ Bobanovo; HKUD „Luke“ Višići; HKUD „Drijeva“ Gabela; HKUD „Leopold“ Grabovine; GKUD „Čapljina“.

Uz kulturno – umjetnička društva i već pomenute mališane, svoj rad i svoj božićni doprinos dali su i TO „Misericordia“ Šurmanci, čapljinske Mažoretkinje, te solisti poput Magdalena Brajković i Ivan Sušac i mnogih drugih.

Na samom početku koncerta nazočnima se obratio organizator i pokrovitelj koncerta gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

„Poštovane čapljinke i čapljinci, veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u ime grada Čapljine, u ime svih večerašnjih izvođača počevši od ovih najmlađih pa do ovih najstarijih, i naravno pozdrav u osobno ime. Večeras dijelimo jedno veliko zadovoljstvo da naše škole, naša djeca, naša sva kulturno-umjetnička društva nastupaju zajedno na ovom našem božićnom koncertu i na jedan najbolji način svjedoče ono što nama kao narodu u Bosni i Hercegovini najvažnije a to je zajedništvo. Vjerujem da ćemo uživati u ovome programu jer dobro su se pripremali, puno su se trudili i vjerujem da će to biti jako dobro. Pred nama je Božić, već smo u božićnom vremenu a Božić je vrijeme praštanja, vrijeme ljubavi, vrijeme druženja. Stoga svima nama želim da u ovo božićno vrijeme praštamo drugima, da nama oproste, da se ljubimo, da se družimo i živimo zajedništvo a u novoj godini da prije svega budemo zdravi i da u tom zdravlju ostvarimo sve naše planove u 2020. godini. Svako dobro vam želim i hvala.“, rekao je gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić u svom obraćanju.

Božić je blagdan mira, ljubavi i zajedništva, poruka je to koja se večeras ovom glazbenom božićnom pričom ispisala u naša srca, srca svih nas Čapljinki i Čapljinaca.

Back to top
Skip to content