Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljinke i Čapljici i ove godine sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru

Povodom obilježavanja 28. obljetnice pada Vukovara i sjećanja na žrtve Vukovara, u organizaciji grada Čapljine, čapljinke i čapljinci su se i ove godine okupili u Vukovaru gdje su sudjelovali u Koloni sjećanja, te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odali počast svim stradalim i nestalim žrtvama Vukovara od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.

Sinoć su obišli vukovarsku vojnu bolnicu, Ovčaru i hangaru u kojem su žrtve držali zatočene ostavilo je najemotivniji trag na našim licima.

Memorijalno groblje hrvatskih branitelja, nijemi svjedok stravičnog zločina mjesto je gdje čovjeku zastane dah i gdje se osjeti toliko tuge i boli. Groblje je podijeljeno u tri dijela: mjesto poginulih hrvatskih branitelja, mjesto umrlih hrvatskih invalida Domovinskog rata i mjesto civilnih žrtava iz Domovinskog rata, a u sklopu groblja nalazi se i 938 bijelih križeva od kojih svaki simbolizira jednu žrtvu.

Ovo je dvanaesti po redu posjet Vukovaru kojeg organizira grad Čapljina, a s ciljem da se omogući svima a prvenstveno djeci i mladima da čuju, vide i bolje upoznaju grad Heroj i dio povijesti Domovinskog rata.

Back to top
Skip to content