Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Četvrti bilten grada Čapljine

S ciljem što transparentnijeg i kvalitetnijeg promoviranja vrijednosti i bogatstva kojim se naš grad opravdano ponosi pred Vama je novi, četvrti bilten grada Čapljine u kojem smo nastojali sadržajno obuhvatiti sve važnije događaje s područja našeg grada.

Čapljina živi 365 dana u godini o čemu svjedoče i obrađene tematske cjeline a one Čapljinu potvrđuju kao značajno gospodarsko, razvojno, društveno, sportsko, kulturno središte Hercegovine.

S iznimnim zadovoljstvom, ponosno ističemo kako je ovogodišnji bilten dobio epitet „gradskog“ te po prvi put govori o Čapljini sa statusom kakav sada i službeno nosi. Ovo je godina koju ćemo zasigurno pamtiti po stečenom statusu Grada, upravo onom kakav Čapljina već dugo uživa među svojim stanovnicima i svima onima koji Čapljinu posjete.

Status grada stigao je kao potvrda rada i zalaganja lokalne vlasti da ovaj komadić „zlatnog neba“ nastavi sjati kroz uspješne, zadovoljne i ponosne čapljinke i čapljince. Vođeni vizijom Čapljine kao modernog grada u kojem građani sagledavaju njegove mogućnosti i znaju oplemeniti njegove potencijale, lokalna vlast samostalno te uz sudjelovanje viših razina vlasti nastojala je i u protekloj godini utjecati na poboljšanje standarda i kvalitete življenja svojih žitelja kroz realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata i gospodarski razvoj, obogaćivanje društvenog života, zatim kroz pružanje podrške sportskim, kulturno-umjetničkim, turističkim, humanitarnim i inim udruženjima financirajući iste sredstvima predviđenim iz gradskog proračuna.

Na stranicama koje slijede, imat ćete priliku pročitati retke ispisane opisom vrijednih aktivnosti, projekata, događaja i manifestacija koji svojom praktičnom implementacijom i društveno važnim značajem zajedno čine Čapljinu ljepšom i boljom sredinom za život.

S osobitim zadovoljstvom istaknuo bih pokretanje e-registra i predstavljanje Investicijskog profila u gradu Čapljini što je ovoj lokalnoj sredini donijelo brojne prednosti ponajviše u vidu smanjenja opterećenja na gospodarstvo te značajno unaprijeđenih usluga za investitore. Svakako vrijedi istaknuti radove rekonstrukcije i izgradnje kružnog toka na silasku s mosta dr. Franje Tuđmana što je adekvatno sigurnosno rješenje raskrižju velike prometne koncentracije.

Kako je i sama priroda predvidjela Čapljinu kao mjesto gdje se susreću četiri rijeke te upravo na njenom plodnom tlu načine savršen spoj prirodnih ljepota i bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa, tako i mi suvereno koračamo stazom datih nam blagodati te modernom, urbanističkom gradnjom krojimo tim ljepše ruho za naš Cvijet Hercegovine.

I na koncu, zahvaljujem se svima Vama koji ste dali svoj obol razvoju i napretku našeg grada te Vas pozivam da i dalje u duhu istinskog zajedništva nastavimo raditi za dobrobit Cvijeta Hercegovine.

Ujedno koristim ovu priliku te svim čapljinkama i čapljincima čestitam Dan grada Čapljine i blagdan sv. Franje.

GRADONAČELNIK
Dr. Smiljan Vidić

 

Back to top
Skip to content