Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predsjednik Vlade HNŽ-a u službenoj posjeti gradu Čapljini

U službenom posjetu gradu Čapljini danas je boravio Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije te održao sastanak s gradonačelnikom Čapljin dr. Smiljanom Vidićem i njegovim suradnicima.

Razgovaralo se o suradnji i zajedničkom realiziranju nekoliko strateških projekata na području Grada Čapljine.

Gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić zahvalio se predsjedniku na izvrsnoj suradnji. Zahvalio se na mnogim projektima koje je Vlada uradila u Čapljini te na onim projektima koje je Vlada sufinancirala.

Gradska uprava Čapljina, ulaganje u obrazovanje, u mlade ljude, ulaganje u obrazovne institucije upisala je visoko na ljestvicu realizacije svojih prioriteta te je gradonačelnik Vidić posebno naglasio projekt ulaganja u obrazovne institucije. To su između ostalog projekat energetske efikasnosti Srednje škole Čapljina, obnova škole na Domanovićima u kojima smo od Vlada imali značajnu financijsku podršku.

Gradonačelnik Vidić spomenuo je i projekte Vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i vodovod za tehničku vodu naselja Bivolje Brdo za koje je ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdvojilo značajna sredstva.

Tu su još mnogobrojni projekti koji se rade u gradu Čapljini Deponija Ada, Gospodarska zona Zvirovići, a Vlada ima značajan doprinos.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović koji je također pozdravio rad i napore gradske vlasti te istaknu da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje biti potpora Čapljini kao i svim drugim općinama HNŽ-a.

Gradonačelnik Vidić je u izjavama za medije rekao: „Ova današnja posjeta predsjednika Vlade Nevenka Hercega i gospodina Jovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je samo jedan segment naše suradnje. Svakako da smo danas na sastanku napravili jedan rezime onoga što se od projekata realiziralo na području grada Čapljine a Vlada je bila isključivi financijer ili je bila sufinancijer a radi se zbilja o nekoliko višemilijunskih projekata. Druga stvar, o kojoj se razgovaralo, svakako su bili oni projekti koje mi trenutno u papirnatom dijelu rješavamo, odnosno ono što je naša budućnost a što će svakako biti prioritet i grada Čapljine i Vlade”.

Predsjednik Herceg je, i u ovoj prigodi, iskazao spremnost Vlade da zajedno s jedinicama lokalne samouprave radi na stvaranju boljih uvjeta življenja za sve građane.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, zajedno su obišli O.Š. ”Domanovići”, te Osnovnu školu Čapljina, kao i Srednju školu u Čapljini, gdje su učenicima i prosvjetnim djelatnicima zaželjeli sretan početak nove školske godine.

” Ovim posjetom želimo potvrditi kako smo Vlada cijele Županije i kako u svakoj našoj jedinici lokalne samouprave podupiremo značajne infrastrukturne i druge projekte. S gradonačelnikom Vidićem obišao sam nekoliko škola, koje su u fazi obnove ili smo ih već obnovili. Obrazovanje je bilo i bit će u vrhu prioriteta moje Vlade, a to najbolje potvrđuju konkretni pokazatelji.  Podsjetit ću na to kako smo uspješno riješili radno-pravni status prosvjetnih djelatnika (tehnološki višak), tako da unatoč brojnim poteškoćama niti jedan djelatnik nije ostao bez posla. Brinemo i o prijevozu učenika, stipendiranju i smještaju studenata, te uvođenju asistenata u nastavu jer ulaganje u prosvjetu je ulaganje u budućnost. Uvjeren sam u to kako sve ovo neće biti uzaludno i kako će se sve veći broj mladih ljudi odlučiti ostati ovdje i stečenim znanjem pomoći smanjenju nezaposlenosti i gospodarskom rastu kao temelju boljih ukupnih prilika u našoj županiji”, zaključio je Herceg.

Back to top
Skip to content