Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Poziv čapljinkama i čapljincima za sudjelovanje u Europskom tjednu mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti europska je inicijativa koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te potiču ljude da koriste alternative vožnji automobilom. Svake godine obilježava se u razdoblju od 16. do 22. rujna.

Ove godine Europski tjedan mobilnosti obilježit će i grad Čapljina nizom vješto osmišljenih aktivnosti koje svojim karakterom promiču vrijednosti zdravog življenja te utiru put kulturi korištenja alternativna automobilskom prijevozu.

Vođeni vizijom grada Čapljine kao moderne, urbane sredine Gradska uprava Čapljina organizira promociju ETM kako bi što veći broj naših sugrađana upoznali sa ciljevima i vrijednostima koje ova inicijativa promovira.

Slijedom toga, sve zainteresirane čapljinke i čapljinci imat će priliku doznati više na Info-pultu koji će 16. rujna biti lociran ispred T.O. „Čapljinka“ u vremenskom razmaku od 10:00 do 12:00h gdje će sve potrebne informaciji moći dobiti od naših vrijednih volontera. Također, sve dodatne informacije kao i svoje sudjelovanje u aktivnostima planiranim tijekom Europskog tjedna mobilnosti moći će potvrditi i registrirati od 16. do 20. rujna od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama T.O. „Čapljinka“.

Među aktivnostima koje za cilj imaju promociju simbioze zdravog života i održavanja kontinuirane fizičke aktivnosti kao savršenog „recepta“ sa svrhom njegovanja zdravog duha u zdravom tijelu te pritom očuvanja datih nam prirodnih bogatstava sredine u kojoj živimo, planirana je interaktivna radionica „Škola zdravog života“, predavanje obrazovno-promotivne prirode kao uvertira kombiniranom programu grupne tjelovježbe pod stručnim vodstvom kondicijskog trenera Matea Jovanovića i trenerice Ivane Buntić Jovanović. Grupna tjelovježba održat će se na Trgu hrvatske slobode, 20. rujna s početkom u 17h.

22. rujna održat će se centralni događaj Europskog tjedna mobilnosti kojem je primarni cilj smanjenje emisije štetnih plinova i prevencija zagađenja okoliša. Slijedom toga, Gradska uprava Čapljina u suradnji sa biciklističkim klubom „Čapljina“ organizira akciju „Kotač zdravlja“. Okupljanje svih zainteresiranih počinje u 11h ispred željezničkog kolodvora Čapljina nakon čega slijedi biciklistička tura gradskim ulicama sve do „Mogorjela“. Akcija nije natjecateljskog karaktera, ona je primarno podsjetnik svih poželjnih zdravstvenih i ekoloških učinaka koje biciklizam pruža čineći tako uslugu prirodi koja nas okružuje a također i vlastitom tijelu podsjećajući kako je redovna fizička aktivnost preduvjet zdravlja.

Projekt provodi Gradska uprava Čapljina u suradnji sa partnerima: T.O. „Čapljinka“, Fitness centar „LIFE“, biciklistički klub „Čapljina“, Srednja škola Čapljina, Dom zdravlja Čapljina i Policijska uprava Čapljina. Ovaj projekt sufinanciran je od strane GIZ-a preko „Saveza općina i gradova FBiH“.

Organizatori pozivaju sve čapljinke i čapljince da se pridruže sudjelovanjem u ovim aktivnostima i postanu dio Europskog tjedna mobilnosti.

 

Back to top
Skip to content