Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lipanjske zore proslavljene u Čeljevu

Svetim Misnim slavljem za poginule hrvatske branitelje i kulturno zabavnim programom sinoć se u Čeljevu obilježila 27. obljetnica Lipanjske zore hrvatske Hercegovine.

Misno slavlje predvodio je mjesni župnik don Tomislav Ljuban, a nakon služene Sv. Mise na Spomen križu su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Cvijeće i svijeće su položili predstavnici MZ Čeljevo i izaslanstvo grada Čapljine s udrugama Domovinskog rata.

U dvorištu mjesne škole upriličen je kulturni program. Na samom početku sve nazočne je pozdravio i blagoslovio don Ljuban, te se obratio gradonačelnik grada Čapljine koji je kazao:

„Drago mi je svake godine doći u Čeljevo. Već 27 godina ovdje postoji neprekidna tradicija obilježavanja Lipanjskih zora. Ovo je nastavak današnjeg Središnjeg skupa u Počitelju. Danas u Počitelju sam govorio kako su Hrvati, bez obzira na nedavnu prošlost i silne nekakve podjele ipak pokazuju da samo jedinstveni, možemo napraviti ono što želimo, tu poruku jedinstva prenosim i vama. Želim se zahvaliti svima na uloženom trudu kako bi ova večer večeras protekla prije svega dostojanstveno“.

Zabavni program uveličali su Grupa Sirius.

Back to top
Skip to content