Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljinske osnovne škole posjetile sajam srednjih škola u Mostaru

Tradicionalni Sajam srednjih škola Grada Mostara održan je jučer u zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru. Kao i prethodne godine Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) bila je jedan od organizatora i partnera događaju, a grad Čapljina- gradonačelnik je financirao i dao podršku odlasku čapljinskih učenica i učenika kako bi sagledali mogućnosti tržišta i svojih osobnih afiniteta. Poduzeća koja su sudjelovala na samom sajmu su: Alfa Therm d.o.o., Hering d.o.o., JIM d.o.o., Restoran MM d.o.o., Hotel ADA, Stark d.o.o. i Spark d.o.o.

Osim vizualnog predstavljanja poduzeća, predstavnici su se potrudili i donijeli su sa sobom predmete koji su za određen sektor bitni i na taj način kroz priču s djecom pokušali su ih motivirati kako bi slijedili svoje vještine i upisali srednje strukovne- tehničke škole.

60 učenika, osnovnoškolaca grada Čapljine posjetili su INTERA Tehnološki park, gdje su se upoznali s radom Intere TP, unaprjeđenjem osobnih talenata koji će ih voditi pronalasku profesije u kojoj će dati najbolje od sebe i pri tome se svakodnevno razvijati, uživati u poslu koji će raditi i davati najbolje od sebe društvu u kojem djeluju. Nakon prezentacije prošli su i predstavljanje i osnovno upravljanje CNC strojevima koje Intera tehnološki park posjeduje. Zanimljiv obilazak i prezentaciju INTERA TP održao je gospodin Mladen Kostić

Nakon INTERE svoj put čapljinske učenice i učenici su nastavili u zgradu Vlade FBIH u želji da upoznaju koncept sajma, sajamske aktivnosti i zanimanja koja se nalaze u ponudi jer cilj sajma je prvenstveno da djeca upoznaju potrebe današnjeg tržišta i da se kroz praksu susretnu sa potencijalnim zanimanjem koja žele izučavati i u konačnici kasnije i raditi.

Back to top
Skip to content