Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Akcijom „I mi to možemo“ osobe s Down sindromom i ove godine pokazali da mogu i žele

Down sindrom je najčešći genetski poremećaj te se na 700 djece rodi jedno dijete sa takvim sindromom. Naime, na 21 paru kromosoma osobe sa Down sindromom imaju 3 kromosoma (uobičajeno je 2).

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom već tradicionalno svake godine se organizira akcija pod nazivom „I mi to možemo“.

Svim gostima Craft Caffe-a omiljeni napitak danas su, u razdoblju od 10:00 do 14:00 sati, poslužili štićenici udruga HU ”Cvijet” i Radionice ”Betlehem”.

Bez obzira na njihove poteškoće njihov je doprinos ne zanemariv.
Veliki broj čapljinki i čapljinaca odazvao se ovoj akciji i time pružili podršku i dali priliku da osobe s Down sindromom pokažu što sve znaju i umiju i postanu ravnopravni članovi naših društvenih zajednica.

Kao i svake godine, pa tako i ove, akciji se pridružilo i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić sa suradnicima.

Kako bi sam događaj bio održan, pomogle su i volonterke, dajući priliku štićenicima udruga da nam pokažu što sve znaju i mogu.

Ovom prilikom iz navedenih Udruga žele se zahvaliti svima na pomoći, volonterima koji pomažu da ove osobe zapravo pokažu sve što mogu , Iliji Falaku koji svake godine omogući svoj prostor da se uspješno izvrši akcija ”I mi to možemo” jer zaista mogu, a na poseban način načelniku dr. Vidiću koji nesebično kroz čitavu godinu pomaže radu udruga.

Ostvareni prihod bit će doniran u humanitarne svrhe i za rad navedenih Udruga.

Back to top
Skip to content