Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predsjednik Čović u službenoj posjeti općini Čapljina

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio je danas općinu Čapljinu, te održao radni sastanak s izaslanstvom općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem .

Na početku sastanka načelnik Vidić je upoznao predsjednika Čovića sa svim problemima i izazovima s kojima se ova lokalna zajednica susreće. Najveći akcent stavljen je na otvaranje novih radnih mjesta što rezultira smanjenju odlaska mladih ljudi. Načelnik je upoznao predsjednika sa svim urađenim projektima u 2018. godini i onim koji se planiraju za 2019. godini.

Dotaknuo se i proteklih Općih izbora gdje je HDZ BiH u Čapljini ostvarila plebiscitarnu podršku svojih birača.

„ Zajedništvo koje je Hrvatski narod pokazao na ovim izborima daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo u ovoj našoj zemlji i opstati i ostati gradeći kvalitetne uvjete za nas ali i sve druge s kojima živimo. Vjerujem da ćemo u zajedništvu ovaj rezultat i opravdati pred svim našim sugrađanima.“ kazao je načelnik Vidić.

Na sastanku se razgovaralo i o aktualnoj političkoj situaciji, formiranju viših razina vlasti, te važnosti promjene izbornog zakona.
Predsjednik Čović osvrnuo se na sve aktualne teme, te je podržao sve projekte vezane za Čapljinu, sa naglaskom da će se uz potporu većih razina aktivno uključiti i pomoći pri realizaciji istih.

U sklopu posjete općini Čapljina, predsjednik Čović posjetio je i Udrugu pripadnika postrojne za posebne namjene „Ludvig Pavlović“ .
Predsjednika Čovića je dočekao Davor Đugum – predsjednik Udruge te članovi uprave.

Razgovaralo se o aktualnoj situaciji u braniteljskoj populaciji, braniteljskim pravima i problemima te zakonima koji tretiraju braniteljska prava. Predsjednik Đugum je iskazao zahvalnost na dolasku a posebno na uspješnoj suradnji kao i zalaganju za sustavna rješenja prava hrvatskih branitelja u BiH. Posebni naglasak je stavljen na izvrsnu suradnji lokalne vlasti sa Udrugom.

 

Back to top
Skip to content