Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na Badnji dan upriličeno druženje uz ribu i kuhano vino

U organizaciji Općinskog odbora Mladeži HDZ BIH Čapljina, Zajednice žena HDZ BIH ”Kraljica Katarina Kosača” Čapljina i Općinskog odbora HDZ BiH Čapljina već desetu godinu na Trgu kralja Tomislava u Čapljini upriličena blagdanska akcija podjele ribe građanima. Druženje uz ribu i vino te podjela ribe dio je humanitarne akcije ”Neka Božić bude svima”.

Druženju se već od jutarnjih sati tradicionalno pridružio i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić. ”Ovo okupljanje na Badnji dan ovdje na Trgu kralja Tomislava u Čapljini postalo je već tradicionalno događanje u Čapljini, kada povodom božićnih blagdana napravimo jako lijepo druženje, prilikom kojeg se prži riba, kuha vino, razgovara i dijeli onaj duh Božića, a naravno, za one koji to žele, tu je i svježa riba koju mogu ponijeti doma i pripremati. Upravo to je svrha, da se na ovaj dan pred Božić družimo i da je raspoloženje na razini, jer Božić je blagdan dobrog raspoloženja, druženja i opraštanja. Posebno mi je drago vidjeti da se građani zadržavaju ovdje na trgu, razgovaraju uz čašicu vina, te da to druženje traje kroz cijelo jutro.” – kazao je za naš portal načelnik Vidić.

Važno je istaknuti kako je prilikom ove akcije ispečeno oko 150 kilograma ribe, a podijeljeno je isto toliko svježe ribe, koju se našla na stolovima građana.

Sve je bilo u duhu nadolazećeg blagdana, a građani Čapljine su pohvalili ovu vrijednu akciju.

 

Back to top
Skip to content