Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan 11. božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike

Jedan od tradicionalnih događaja u općini Čapljina je Večer gospodarstvenika odnosno božićni prijem za čapljinske gospodarstvenike koji organizira općina Čapljina – općinski načelnik.

Ovaj 11. po redu prijem za čapljinske gospodarstvenike je iznimno važan jer pokazuje da Čapljina radi i da traje da se gospodarski razvija, da ima ljude koji svojim radom, djelovanjem i znanjem značajno doprinose razvoju naše općine .

Kao i prethodne godine, i ova nije se svela samo na protokolarni dio, bila je to i prilika da se u ležernom ozračju porazgovara i o mogućoj suradnji različitih oblasti, a glavna tema večeri bila je svođenje računa na gospodarskom planu.

U prigodnom obraćanju načelnik dr. Vidić je kazao: “Općina Čapljina nizom svojih aktivnosti nastoji stvoriti jedan interaktivan pozitivan odnos s gospodarstvenicima, vjerujem da smo u tome uspjeli te da ste to prepoznali. Naš projekt koji radimo s Međunarodnom financijskom korporacijom koja djeluje u sustavu svjetske banke a odnosi se na ubrzanje i pojednostavljenje te pojeftinjenje različitih administrativnih procesa koji se odnose na sve građane prvenstveno na gospodarstvenike. Ja sam uvjeren da ćemo svi mi u skorom vremenu osjetiti pozitivne efekte ovoga projekta. Ja ću reći samo jedan podatak, u zadnjih godinu dana na području općine Čapljina uposleno je novih 210 djelatnika. Ovdje ne pričamo o smanjenju nezaposlenosti jer kada pričate o smanjenju broja nezaposlenih onda se kaže da je to zato što su se ljudi iselili, ja pričam o onim novouposlenima i to je zbilja za svu pohvalu. Ovo je uspjeh prije svega vas koji ste se pokazali u ovim ne baš idealnim gospodarskim i političkim uvjetima da ste dosta žilavi a prije svega pametni i uporni. Ja još jednom prije svega želim ponoviti da su vam naša vrata otvorena i vjerujem da svi vi to već dobro znate. Posebno se želim zahvaliti onim firmama koje su društveno odgovorne, dobar dio vas je društveno odgovoran i vjerujem da će društvenu odgovornost prepoznati i oni koji to nisu.”

Načelnik dr. Vidić je iskoristio priliku te svim uzvanicima čestitao Božićne i novogodišnje blagdane.

Salon “Storia” priredio je ukusan domjenak, a za dobru zabavu pobrinuo se glazbeni sastav Zadnja Želja.

Back to top
Skip to content