Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Bobanovo selo posjetili načelnika Vidića

Učenike područne Osnovne škole „Lipanjske zore“ Bobanovo selo i njihove učiteljice danas je u službenu posjetu primio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Tom su prigodom svi učenici pripremili razna pitanja i prijedloge o funkcioniranju Općine, poslovima koje obavlja načelnik, komunalnoj infrastrukturi, gradnji dječjeg igrališta i sl. na koje je odgovarao načelnik.

Posjet učenika je u sklopu nastavnog programa gdje se obrađuju između ostalog i aktivnost o funkcioniranju županije i lokalne zajednice na temu „Moja županija – grad i općina“.

Cilj sastanka je na praktičan način upoznati učenika Osnovne škole s načelnikom i općinskim službama, te svim poslovima, problemima, izazovima i teretom s kojim se načelnik i njegovi djelatnici susreću.

„Jutros je u zgradi općine bilo jako veselo, učenici su me dočekali s pjesmicom o Sv. Nikoli, tako da su djeca napravila jednu posebnu atmosferu.
Jedan od naših primarnih ciljeva je svakako upoznati svoje učenike. To je važno iz mnogih razloga, što bolje upoznamo svoje učenike i što više oni znaju o radu općinskih službi , tim će se više angažirati u školi, jer sutra će to biti odrasli ljudi koji će obnašati funkcije koje su važne za širu društvenu zajednicu zajednici“ kazao je načelnik Vidić.

Načelnik Vidić je učenicima pokazao svoj ured, te ih proveo kroz zgradu Općine a oni nisu krili svoje oduševljenje.

Back to top
Skip to content