Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan FECC DIES NATALIS u Čapljini

Održan je FECC DIES NATALIS u Čapljini – proslava rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova, koji je trajao od 28.9. – 1.10.2018.

Započeo je sastankom Internacionalnog borda Europske asocijacije karnevalskih gradova, te večerom dobrodošlice u hotelu Mogorjelo, gdje smo sudionicima dodijelili prigodne medalje i razmijenili poklone i suvenire. Goste su zabavljali članovi HKUD „Zora“ Struge-Gorica.
Medalje su izrađene od posebne gline iz Parka prirode Hutovo blato, a izradio ih je Ernesto Markota, akademski slikar iz Čapljine. Za 42 sudionika iz 15 zemalja (BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija, Italija, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Francuska, Aruba, Ukrajina, Crna Gora, Turska i Švedska) smo pripremili obilazak povijesnih, kulturoloških i prirodnih znamenitosti Čapljine i Hercegovačko-Neretvanske županije.

Drugoga dana, u subotu, program je nastavljen je služenjem mise zadušnice za nedavno preminulog dugogodišnjeg predsjednika i osnivača FECC-a Henry van der Kroona u crkvi sv. Petra i Pavla u Strugama, te obilaskom groba pokojnog Joze Pehara, prvog generalnog zastupnika FECC-a za BiH.

Toga dana smo posjetili Mostar – Stari grad, Počitelj, vinariju Zadro u Domanovićima, nekropolu stećaka Radimlja u Stocu i Mogorjelo u Čapljini.

Trećeg dana ovog događaja smo proveli u Međugorju i Parku prirode Hutovo blato. Program je završio Gala večerom, gdje je gost bio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić. Goste je zabavljala grupa Mediteran i Čapljinske mažoretkinje.

Back to top
Skip to content