Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana kulturna manifestacija Šurmanci 2018

Četvrta kulturna manifestacija Šurmanci 2018. održala se na športskom igralištu u Šurmancima u organizaciji HKUD „Šurmanci“ i MZ Šurmanci.

Manifestaciji je nazočilo više stotina posjetitelja koji su mogli uživati u nastupima folklorne skupina Šurmanci, TO Misericordia iz Šurmanaca, klape Concordia iz Međugorja, guslara Jure Miloš, HKUD-a „Zora“ Struge – Gorica, HKUD-a „Brotnjo“ Čitluk.

Na početku večeri nazočnima se obratio načelnik općine Čapljna dr. Smiljan Vidić te čestitao domaćinima na organizaciji u nadi da ćemo se i sljedeće godine ovako okupiti. Načelnik Vidić je također na poseban način pozdravio fra Marinka koji je dobri anđeo Šurmanaca i uvijek je spreman odvojiti vrijeme za šurmančanke i šurmančane.

„Po broju stanovnika Šurmanci su manja MZ, po broju stanovnika RH je manja država, ali nogometašima RH to nije smetalo na prošlom Svjetskom nogometnom prvenstvu da uđu u finale. Gledano pojedinačno, gotovo na svim pozicijama druge reprezentacije su imale bolje igrače, al to našim nogometašima nije smetalo da ih pobjeđuju i dođu do samog vrha. Naša reprezentacija je imala jedno jako zajedništvo koje je bilo protkano odgovornošću prema svom narodu i svojoj domovini. Ista stvar vrijedi i ovdje za nas, za nas u Šurmancima, za nas u Čapljini, za nas Hrvate u BiH, jesmo najmalobrojniji ali ako budemo gajili zajedništvo, ako budemo gajili odgovornost prema svome seli, gradi i narodu mi ćemo napraviti puno, puno toga, odnosno konačno ćemo završiti ovu priču oko pozicioniranja hrvatskog naroda u BiH. Zato svi mi promišljajmo na taj način,jer nas je ovdje povezalo zajedništvo“- poručio je načelnik.

Back to top
Skip to content