Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Načelnik Vidić nazočio večeri zahvale, prijateljstva i zajedništva za HKC Sv. Franjo u Tuzli

Nakon donatorske večeri za izgradnju Hrvatskog kulturnog centra Sveti Franjo održane prošle godine u Zagrebu sinoć se zajedništvo Hrvata iz cijele BiH i Hrvatske još jednom potvrdilo u Tuzli, u spomenutom novoizgrađenom centru.

Naime, radovi se privode kraju i prema riječima gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Maria Divkovića ove jeseni bi trebali biti privedeni kraju. Tim povodom, gvardijan je okupio sve prijatelje projekta odnosno donatore na jednoj lijepoj večeri zahvale na kojoj su uz franjevce ovoga Samostana bili i hrvatski politički predstavnici od države pa do općinskih razina, predstavnici državnih ureda Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenici, članovi organizacijskog odbora za izgradnju HKC-a, arhitekti te brojni drugi.

U svome obraćanju, predsjednik Čović i sinoć je ponovno poslao poruku svima onima koji nas pokušavaju dijeliti i prebrojavati. „Hrvati će ostati na svakom prostoru BiH kao i u našoj Tuzli. U ovaj projekt je ugrađeno jako puno ljubavi i za ovo ima smisla živjeti i njime šaljemo poruku kako skrbimo o svom narodu a na ponos svima nama, ma gdje god oni bili“.

U brojnom izaslanstvu HDZ-s BiH posebno pozdravljen gost bio je i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić koji je uz mnogobrojne akcije podržao i ovu kako bi Hrvati u Tuzli imali svoje središte i svoj centar.

Hrvatski kulturni centar »Sveti Franjo« kojega realizira Franjevački samostan u Tuzli projekt je od krucijalnoga značenja za franjevce, za hrvatski narod u Tuzli te za sami grad i sve njegove stanovnike. Kako je kazano i večeras, riječ je trenutno o jednom od najljepših i najvećih projekata u BiH a kojim Hrvati ovoga kraja potvrđuju svoj identitet.

Back to top
Skip to content