Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Čapljini predstavljena turistička ponuda BiH iz aspekta sigurnosti

S ciljem bolje suradnje i jačanja međuljudskih odnosa i osjećaja sigurnosti pri turističkoj posjeti BiH Sindikat Granične policije BiH i Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu već tradicionalno organiziraju seminare kojim se žele predstaviti turističke ponude BiH iz aspekta sigurnosti. A ovogodišnji trodnevni seminar održao se ovog vikenda u općini Čapljina pod nazivom: JAČANJE SURADNJE POLICIJSKIH AGENCIJA REGIJE I EU UZ PREZENTACIJU TURISTIČKIH POTENCIJALA BIH“.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici policijskih agencija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a zbog svojih prirodnih ljepota i uređenosti, te bogatog kulturno – povijesnog nasljeđa upravo je Čapljina bila idealno mjesto da donesu konstruktivne i pravovaljani zaključke.

U sklopu boravka u Čapljini posjetili su Počitelj i Park prirode Hutovo blato, te je jučer održan sastanak na kojem su iznijeti svi problemi s kojim se navedena Agencije susreću.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić u ime domaćina obratio se predstavnicima poželjevši im dobrodošlicu u općinu Čapljini i istaknuvši kako je seminar kojim se žele predstaviti turistička ponuda iz aspekta sigurnosti iznimno bitan za razvoj turizma a samim tim i gospodarstva BiH. Ovdje se žele riješiti eventualni problemi s kojima se agencije susreću i predstaviti sigurnost naše države kako bi se samim tim povećala turistička posjeta naših destinacija.

Ovakav oblik seminara je put kojim se žele upoznati svi sudionici te predstaviti probleme s kojima se isti susreću te mogućnosti zajedničkog djelovanja k njihovom rješavanju.

Struktura policijskih Agencija u BiH te nadležnosti koje imaju pojedine policijske Agencij unitar te strukture u većem dijelu su nepoznanica za policijske Agencije regije. Problemi u radu policijskih službenika su mnogobrojni, počevši od zakonski definiranih zapreka pa sve do zakonski ne uređenih oblasti istaknuo je gospodin Danijel Ilić, predsjednik Sindikata Državne sgencije za istrage i zaštitu.

O povećanja turističkih posjeta Bosni i Hercegovini, jačanju međuljudskih odnosa i jačanju osjećaja sigurnosti a sve s aspekta aktivnoga djelovanja policijskih agencija govorio je predsjednik Saveza Sindikata policijskih organa u BiH i predsjednik Saveza Granične policije BiH gosp. Dragan Krvavac.

Back to top
Skip to content