Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Službeni posjet ministra Čordaša općini Čapljina

U službenoj posjeti općini Čapljina danas je bio Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš. Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić upoznao ga je s aktivnostima na području Općine, o mnogim projektima koji su realizirani, o onim projektima koji su započeti kao i o planiranim aktivnostima.

Tema sastanka prije svega bila je izgradnja višestambenih zgrada u okviru projekta Regionalnog stambenog programa – RSP za Pod–projekat BiH6.

„Ovim projektom se želi zatvoriti kolektivni centar u Tasovčićima kao i da se stambeno zbrinu ljudi koji su korisnici alternativnog smještaja naše Općine na način da se sagrade dvije zgrade za sve navedene korisnike tj. za osobe koji su prognani sa bilo kojeg područja Bosne i Hercegovine a koji do sada nisu uspjeli riješiti svoje stambeno pitanje. Veliku pomoć imamo od ministra Čordaša koji se na poseban način založio za Čapljinu a ovo je i prilika da mu se na tome zahvalimo“ kazao je načelnik dr. Vidić.

Za realizaciju navedenog projekta potrebna su cca 2 milijuna eura koja su prikupljena od različitih donatora, a općina Čapljina će u projektu sudjelovati sa dodjelom zemljišta i cjelokupne infrastrukture (struja, voda, komunalije…).

Back to top
Skip to content