Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog Josip Jerković organizirao Božićni prijem

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog Josip Jerković sinoć je organizirao Božićni prijem u motelu „Dvor“ u Derventi.

Okupili su se predstavnici svih društveno-političkih vlasti iz BiH, i Hrvatske, te mnogobrojni predstavnici vjerskih zajednica, svećenici redovnici i redovnice Katoličke Crkve.

Prijemu su također nazočili i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Pero Knežević.

Na samom početku večeri nazočnima se obratio Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog Josip Jerković kazavši:
„Vjera u bolje sutra čini nas snažnijim u ispunjavanju nadolazećih zadaća. Živimo u izazovnom vremenu koje od nas traži veliku upornost i usmjerenost i stalnu angažiranost u postizanju napretka za sve ljude ove zemlje. Nije lako živjeti u ovom vremenu. U mnogo se čemu moramo promijeniti i uložiti dodatne napore kako bi se pridružili naprednoj zajednici europskih naroda i postigli željno očekivano blagostanje. Neka nam radost Božića uvijek daje dodatnu snagu za postizanje tih ciljeva. Nužne su za to ozbiljne društvene reforme napose promjena mentaliteta neuspjeha, beznađa i apatije, koja je tako snažno zahvatila svaku poru našeg društva. Jednakopravnost svih naroda BiH i dalje ostaje osnovni preduvjet i avans opstojnosti zajedničkog života. Samo ravnopravan na demokratski osnovan uređen sustav može nas dovesti do prosperiteta. I samo tako možemo postići zacrtane ciljeve. Moramo se kao narod poštivati i surađivati, ili nas neće biti“.

Fotografije pogledajte OVDJE

 

Back to top
Skip to content