Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Čapljinke i Čapljici i ove godine sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru

Povodom obilježavanja 26. obljetnice  pada Vukovara  i sjećanja na žrtve Vukovara, u organizaciji općine Čapljina , čapljinke i čapljinci su se i ove godine okupili u Vukovaru gdje su sudjelovali u Koloni sjećanja, te paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odali počast svim stradalim i nestalim žrtvama Vukovara od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.

Po dolasku u Slavoniju obišli su  vukovarsku ratnu bolnicu u kojoj su za vrijeme Domovinskog rata boravile žrtve Vukovara, tu  su se svi, a poglavito učenici mogli pobliže upoznati sa stanjem u kojem je Vukovar bio. Potresno je bilo vidjeti prizore koji pokazuju stanje koje je vladalo u bolnici 1991.godine.
Posjet Ovčari i hangaru u kojem su žrtve držali zatočene ostavilo je najemotivniji trag na našim licima. Načelnik dr. Smiljan Vidić i izaslanstvo općine Čapljina položili su cvijeće i zapalili svijeću ispred Spomen obilježja.
Nikad mnogoljudnija i nikad tiša Kolona sjećanja jučer je okupljena  ispred vukovarske vojne bolnice krenula prema memorijalnom groblju.
Memorijalno groblje hrvatskih branitelja, nijemi svjedok stravičnog zločina mjesto je gdje čovjeku zastane dah i gdje se osjeti toliko tuge i boli. Groblje je podijeljeno u tri dijela: mjesto poginulih hrvatskih branitelja, mjesto umrlih hrvatskih invalida Domovinskog rata i mjesto  civilnih žrtava iz Domovinskog rata, a u sklopu groblja nalazi se i 938 bijelih križeva od kojih svaki simbolizira jednu žrtvu.
Ovo je deseti  po redu posjet Vukovaru kojeg organizira općina Čapljina, a s ciljem da se omogući svima a prvenstveno djeci i mladima da čuju, vide i bolje upoznaju grad Heroj i dio povijesti Domovinskog rata.

Foto galeriju pogledajte OVDJE.

Back to top
Skip to content