Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA FBIH: Javni poziv za stambene objekte

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u stambenim objektima za 2023. godinu – JP BPEU SS 2023-1.

Ukupni iznos budžetske podrške EU raspoloživ po ovom Pozivu je 12.912.350,00 KM.

U nastavku su tekst Javnog poziva i prilozi:

Prijava na Javni poziv i dostavljanje obavezne dokumentacije vrši se isključivo elektronskim putem, odnosno putem E-prijave dostupne na: https://e-prijava.fzofbih.org.ba/

 

VAŽNO OBAVJEŠTENJE za JP BPEU SS 2023-1

Obavještavaju se svi zainteresovani podnositelji prijava da predmjer i predračun radova vezan za mjeru energijske efikasnosti koja je predmet prijave, MORA sadržavati informaciju o tehničkim karakteristikama materijala/opreme kojom se potvrđuje ispunjenje zahtjeva iz Priloga br. 1 Javnog poziva  – Pregled minimalnih tehničkih zahtjeva (npr. za vanjske zidove/stropove/krovove/podove: vrstu i debljinu termoizolacionog materijala i toplotnu provodljivost istog; za toplotne pumpe: podatak o SCOP, SEER; te na isti način za sve ostale mjere koje su predmet prijave).

VAŽNO OBAVJEŠTENJE za JP BPEU SS 2023-1

Obzirom na jako veliki broj upita, ovim putem dajemo pojašnjenje svim zainteresovanim podnositeljima prijava da u smislu zadovoljenja uslova iz obavezne dokumentacije, tačka 6. – Računi za uslugu snabdijevanja električnom energijom za posljednja tri mjeseca, neophodno je osigurati da adresa mjernog mjesta iz računa električne energije mora biti istovjetna adresi podnosioca prijave iz Uvjerenja o prijavljenom prebivalištu (CIPS prijava). Pored navedenog, zbir utrošene električne energije za tri mjeseca mora iznositi minimalno 300 kWh.

Back to top
Skip to content