Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježena manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2023.“

Više stotina mališana iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2023“.
Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Učenici Srednje škole Čapljina, Osnovne škole Lipanjske zore i Osnovne škole Vladimira Pavlovića  i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.
U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove – u  istaknuo je gradonačelnik Vidić.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola „Lipanjske zore“ Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina,  Udruga prijatelja prirode ”Močvara” Čapljina,, HU „Cvijet“ Čapljina, Caritasova radionica „Betlehem“ Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići i Udruga “Mali istraživači”.

Osim toga, vinari, pčelari, pekari, mali poduzetnici i obrtnici iz Čapljine pružaju priliku posjetiteljima da istraže i uživaju u raznovrsnim domaćim proizvodima. Ovo je prilika da se podrže lokalni gospodarstvenici i probaju ukusne delicije koje Čapljina nudi.

Gradska manifestacija “Dani kruha – Hvala ti zemljo za plodove tvoje” također slavi bogatstvo kulturne raznolikosti. HKUD “Zora” Struge-Gorica i HKUD “Višići” Višići ove godine doprinijeli su ovom događaju svojom glazbom i tradicionalnim plesovima.

Organizator manifestacije, kao i do sada je grad Čapljina, a ovogodišnji domaćin je Srednja škola Čapljina.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja Čapljine.

Back to top
Skip to content