Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kineska nacionalna TV izvještava o gradnji transeuropske autoceste u Čapljini

Uzbudljivi trenuci dolaze za grad Čapljinu u Bosni i Hercegovini, jer se veliki dio Transeuropske autoceste, koja će povezati gradove u južnoj i istočnoj Europi, gradi pod vodstvom China State Construction.

Ovaj infrastrukturni projekt obećava znatan ekonomski rast i razvoj u regiji, a gradonačelnik Čapljine, dr. Smiljan Vidić, u ekskluzivnom intervjuu za Xinchen-Gerald Xu iz CGTN-a, naglasio je koliko je prometna infrastruktura ključna za jačanje gospodarske konkurentnosti i povezivanje regija.

Projekt Transeuropske autoceste također se poklapa s inicijativom “Pojas i put”, koja je postala globalni simbol kineskog ulaganja u infrastrukturne projekte diljem svijeta. Ova inicijativa ne samo da potiče gospodarsku integraciju među zemljama duž svoje rute, već također gradi snažne društvene veze među nacijama.

Kineska Nacionalna TV nedavno je posjetila Čapljinu kako bi izvijestila o napretku ovog ključnog infrastrukturnog projekta. Intervju s gradonačelnikom Vidićem i više informacija o gradnji autoceste možete pronaći u nastavku.

Ovaj projekt obećava ne samo ekonomski prosperitet, već i povezivanje ljudi i kultura iz različitih dijelova svijeta, čineći svijet manjim i dostupnijim nego ikad prije.

Back to top
Skip to content